Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 20 iun., 2024 in General, Jurnal | 2 comments

Un început de vară frumos

După luni de zile pline de stres și anxietate, s-a hotărât universul să mai îmi dea și bucurii. Și cum m-am mai bucurat! Ultimul an mi-a reamintit (destul de brutal, ce-i drept) să mă bucur de cele mai mici lucruri bune, să nu mai iau nimic de-a gata. Am început vara bine. Pisoiul Eric este bine cu tratamentul cel nou pentru diabet, zburdă și își vede de vânat păsări de la geam, așa că am reușit să fac o vizită în România, destul de scurtă dar mai mult decât binevenită. A fost cu umblat pentru a rezolva treburi, dar am petrecut și ceva timp în grădină, mâncând cireșe și vișine din pom, îngrijind trandafirii și tunzând leușteanul. Grădina e un mare deliciu, întotdeauna! Mi-am înnegrit unghiile, mi-am stricat pedichiura, m-am delectat cu compot de fructe cu mămăligă, am inhalat toate mirosurile și am degustat aromele de care mi-era dor, am ascultat seara broaștele de pe lac ținând concert, cum au făcut-o dintotdeauna.

Cirese
De vara romaneasca

Multe lucruri au rămas acolo la fel, dar multe nu mai sunt. Curtea e plină de viață, dar se simte un mare gol la noi acasă, o mare lipsă. În unele momente uitam și parcă mă așteptam să aud vocea fratelui meu, să îl văd venind pe drum. Din păcate, așa va fi de acum încolo.

La întoarcere a venit Mother cu mine, în vizită în Olanda, și m-am bucurat enorm că am putut să petrecem timp împreună, să încercăm să ne simțim cât de cât bine și normal, după toate cele prin care am trecut. A avut parte de cea mai tipic olandeză vreme posibilă, cu frig, vânt puternic, ploi, trei anotimpuri într-o zi, numai zăpada mai lipsea. Venită de la canicula din România, a fost un șoc să experimenteze vremea asta, dar până la urmă nu a fost chiar atât de rău. Am avut și niște soare și am reușit să și vizităm câte ceva.

Acum încerc să ajung la zi cu toate treburile, dar și să mă odihnesc un pic. E un pic copleșitor să revii la muncă după primele săptămâni de vacanță pe care le-ai avut în peste jumătate de an. Bine, nu mai zic că am nevoie de o vacanță după vacanță! Muncesc însă cu energia pozitivă adunată în aceste două săptămâni și îmi amintesc în fiecare zi de lucrurile pentru care sunt recunoscătoare.

Azi este solstițiul de vară și, ca o vrăjitoare ce se respectă, mi-am presat niște flori în ierbarul cu amintiri și diseară fac o baie cu ierburi, pentru reînnoire și atragere de lucruri bune. Mă bucur că a început vara, simt că am ieșit din negura unei ierni grele, probabil cea mai grea din viața mea de până acum. Vreau să cred că o să am parte de lucruri mai bune de acum încolo, de întâmplări banale și o viață liniștită. E mare lucru să le ai!

Solstitiu

Voi cum ați început vara?

Semnatura

2 Comments

  1. Mamaliga cu compot? N-am mai auzit pana acuma, dar chiar nu suna rau. Desi nu sar eu la experimente culinare, asta chiar as incerca.
    Odihna placuta dupa vacanta si spor la munca.

    • E un compot special, facut din fructe coapte si verzi/semi-coapte. E acrisor si taman bun de mancat cu mamaliga. Salivez deja 🙂

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *