Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 21 mai, 2017 in General, Jurnal | 2 comments

Planuri de vacanță

Nu îmi place să am viața planificată pe câteva luni înainte, și, totuși, cam asta s-a întâmplat cu vara mea. Nu e nici iunie și am următoarele trei luni planificate cu proiecte și vacanțe. Mai e puțin loc și de niște spontaneitate, dar numai puțin. Partea bună e că am reușit să îmi planific și niște vacanță, iar majoritatea proiectelor care-s planificate sunt legate de lucruri care îmi plac, așa că nu mă plâng. Poate nu-i rău să mai fac și eu planuri, din când în când.

A venit în sfârșit căldura și în Olanda, credeam că nu o să mai apuc să văd 18 grade pe termometru vara asta. Pot, în sfârșit, să îmi reiau plimbările lungi în parcuri, și să mă bucur de ele cum se cuvine. Am dat deja câteva ture de Westerpark și Sloterplas.

Sloterplas
Pui de lebădă la Sloterplas

În curând o să am o prietenă în vizită, și o să vizităm Giethoorn:

Cu barca pe canalele din Giethoorn

Orașul e plin de trandafiri și glicină, și de „zăpada de primăvară” – așa numesc olandezii semințele ulmilor, care au luat în primire străzile pentru câteva săptămâni, intră în case, în genți, prin buzunare. E o plăcere să te plimbi prin Amsterdam în această perioadă.

Zăpada de primăvară

M-am tot gândit unde să mă duc la mare pentru câteva zile și, după ce am explorat câteva variante, mi-am dat seama că vreau să merg în Puglia, din nou. Am mai fost în 2015 și mi-a plăcut mult. Eram un pic nehotărâtă căci, na, încerc mereu să văd locuri noi. Dar așa entuziasm m-a cuprins după ce m-am uitat la pozele din vacanța trecută, că am și cumpărat biletul de avion. Uneori e bine să te întorci în locurile pe care le-ai mai văzut, pentru că oricum o vacanță de o săptămână nu îți oferă destul timp ca să vezi și să cunoști locul suficient.

Încă nu am făcut planul exact, sunt doar câteva zile și vreau să le petrec în principal la mare, la soare 🙂 Nu mă interesează să umblu să vizitez. Vreau să petrec o zi în Lecce,  că data trecută n-am reușit să văd orașul cum se cuvine, și tare mult mi-a plăcut. N-o să mai stau în Bari, restul, vom vedea. Deși mă tentează mult plaja la care am fost data trecută, Porto Cesareo, cred că voi încerca totuși una nouă, poate mai la sud.

Ah, aș pleca chiar acum acolo! Dar deocamdată o să mă bucur de frumusețile Olandei. Azi e o zi însorită și în curând o să ies să zburd pe străduțe și să mă întâlnesc cu prieteni.

2 Comments

  1. Si noi anul acesta am programat vacanta tot intr-un loc unde am mai fost si ne-a placut mult. Tot la soare, tot la mare si la nisip fin. 🙂 Am simtit nevoia sa mergem undeva unde „sa stam locului”, sa ne incarcam bateriile si sa mancam bine. 🙂 Iti doresc sa ai o vacanta minunata, asa cum ti-o doresti !

    • Daaa, asta vreau și eu de la această vacanță! 😀 Distractie plăcută și vouă

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *