Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 15 iun., 2021 in General, Jurnal | 0 comments

Soare, flori, vacanță

În ultima postare, acum aproape o lună, mă lamentam că nu mai vine primăvara. Între timp, a venit direct vara. Zile însorite, rochii, sandale, 22-25 grade. Vară în toată regula. Iar eu am terminat cu examenele (le-am și luat), și acum sunt în vacanță. Săptămâna asta am tot umblat, pe la mare, pe la pădure, ca să compensez pentru timpul petrecut in fața laptopului în ultimele luni. Am fost tentată să revin la programul de dinainte de cursuri, să mă agit și să fiu ocupată, dar pe urmă m-am gândit că ar fi mult mai util să îmi iau vacanță. Să mă bucur de vară, de timp liber, că viața e scurtă și veri în care o să pot face asta n-or să fie prea multe.

Stăteam pe plajă zilele trecute și mă gândeam la toate zilele frumoase de vară pe care a trebuit să le petrec în birouri, tremurând de la aerul condiționat și făcând lucruri care nu îmi făceau plăcere, suportând oameni enervanți. Acum pare ca din altă viață, după vreo doi ani de lucrat de acasă și câteva luni de „studenție”. Sper că dacă mai calc prin birouri să fie doar pentru că sunt atrasă acolo de proiecte foarte interesante. Uneori mă gândesc că m-aș face pădurar sau grădinar, să umblu mereu pe afară, să îngrijesc de plante și să nu mai deschid vreun Excel in viața mea. Încerc să nu mă gândesc prea mult la viitor însă, mai important e să trăiesc prezentul. Și prezentul e frumos: am toată ziua, toată săptămâna și toată luna numai pentru mine. Timp pe care nu sunt obligată să îl dedic nimănui, pe care îl pot planifica așa cum vreau. E un timp prețios, mă port cu el de parcă ar fi un cufăr cu diamante. Și trece repede, atât de repede!

Egmond aan Zee 01
Egmond aan Zee 02
Dune la Egmond aan Zee

Din fericire, Olanda are destule frumuseți de care mă pot bucura în această vacanță acasă, iar Alkmaar e situat la mică distanță de mare, păduri, dune. M-am obișnuit cu apa rece a mării și am făcut și baie într-o apă de 15-17 grade, de simt și acum răcoarea aia în oase. Așa mă păstrez tânără! În zilele în care nu am chef de natură, dar vreau totuși să mă plimb, mă duc la Amsterdam. O să vizitez și alte orașe dar deocamdată sunt restantă la întâlnirile cu prietenii. În perioada asta Amsterdam e în plin sezon de trandafiri, și e o feerie pe străzi.

În tufișul de trandafiri
Trandafiri in Amsterdam

E o senzație tare plăcută asta de început de vară, când știi că de acum urmează zile lungi, cu apusul după ora zece, cu relaxat măsuri anti-corona, cu toate frumusețile pe care le aduce vara. La voi cum a început vara?

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jurnal de coronavirus: a patra săptămână | Dana rozMarin - […] lung, pentru că e Paștele catolic, și îmi prinde foarte bine. Cred că îmi voi lua și niște zile…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *