Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 11 apr., 2020 in General, Jurnal | 1 comment

Jurnal de coronavirus: a patra săptămână

Oficial, e a patra săptămână, pentru Olanda. Pentru mine, a șaptea. Deja m-am obișnuit cu situația, a devenit normală. Mai am izbucniri de supărare când îmi amintesc limitările impuse, dar, în principal, sunt ok. Vremea superbă din ultima vreme a tot pus sare pe rană, dar asta e, să sperăm că măcar la vară ne vom putea bucura de soare cum se cuvine – mă rog, ăia care or să aibă, că în Olanda parcă văd că vine toamna prin iunie 🙂

Ciresi

Zilele au trecut foarte repede în ultimele două săptămâni. Am avut mult de lucru, am făcut și ore suplimentare în unele zile, am fost obosită. Acum am un weekend lung, pentru că e Paștele catolic, și îmi prinde foarte bine. Cred că îmi voi lua și niște zile de vacanță în curând, să îmi trag o super vacanță de carantină. Nu fac parte din acea categorie de oameni care își iau vacanță doar ca să plece pe undeva, deci cred că și vacanța de carantină poate fi frumoasă. În ultimii ani mi-am mai luat vacanță ca să stau acasă, în repetate rânduri, dar acum nu voi avea libertatea de mișcare pe care o aveam atunci. Odihna e necesară oricum, și cred că îmi va face bine chiar și statul degeaba în casă.

Am mai fost la pădure, m-am plimbat frumos de una singură, fără stresul de a ocoli oamenii. Nu eram singură pe acolo, desigur, dar e mult mai ușor să stai departe de oameni într-o pădure decât pe străzile înguste din oraș. Socializez cu oițele și văcuțele întâlnite în zonă, am o grămadă de prietene! Dar stăm totuși la distanță, respectăm recomandările. Zilele astea, fiind Paștele și vreme superbă, probabil că or să mișune oamenii pe afară mai mult decât ar trebui, așa că voi sta în casă. Dacă e să ies, va trebui să ies foarte devreme, dimineața.

Oițe

Aș vrea să pot evita supermarketul, mă stresează mersul la cumpărături, chiar și dacă e o dată pe săptămână. O să încerc să îmi comand online și sper să vină în timp util, înainte să mi se termine rezervele. Ar trebui să îndrăznesc și să comand mâncare gătită, pentru că, oameni buni, m-am săturat de gătit! Eu, care întotdeauna am gătit cu plăcere, și bine (nu e cazul să fim modești), fix acum când toată populația e lovită de febra gătitului, m-am săturat să fac mâncare! Nu că aș suferi de foame, că nu sufăr deloc, cred că ne vor scoate cu pompierii când se termină izolarea, că n-o să mai încăpem pe uși! Dar să mai îmi facă și alții de mâncare, că eu am obosit.

Sunt din ce în ce mai conștientă că sunt unul dintre oamenii norocoși în această situație. Când problema este că te-ai săturat de gătit și de mers la supermarket, când dungile de pe față sunt de la ochelarii de jocuri VR și nu de la masca de protecție a personalului medical, când încă ai un job și te vaiți de ore suplimentare, eu zic că ești foarte norocos. Asta nu diminuează anxietatea pe care o simt, normală în această perioadă, dar e bine să conștientizăm totuși cât suntem de protejați, cei care suntem.

Voi ce faceți? #rezistați?

Semnatura

1 Comment

  1. Sapt a 7a si aici. Aceleasi ganduri (si multe altele, cica 60 mii ne trec prin cap zilnic, stoluri stoluri 😀 ).
    Cu mancarea am ajuns sa comand de la HelloFresh pt 4 zile si completa 3 zile cu salate, si inainte de carantina gateam rar si repede (15min un fel de mancare, mancat 2-3 zile, e suficient pt mine) dar acum vrem si variatie pt ca e marea distractie.
    Inca mai am job si asta e un lucru bun. Mai vorbim si peste 2 sapt…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *