Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 22 iul., 2013 in Olandezi | 0 comments

Distracție olandeză: golf țărănesc

Până în vara asta nu auzisem de acest joc olandez. Știam doar de săritul cu prăjina peste canale, de aruncatul cu vasul de toaletă sau bombele cu carbid. Pentru petrecerea firmei, colegii noștri olandezi s-au gândit să ne ofere ceva specific, și anume, mers la țară, la o fermă de văcuțe, unde – nu, n-a trebuit să le mulgem – se poate juca boerengolf, adică golf țărănesc.

Ce e asta? Este un fel de golf, jucat pe pășune, printre vaci. Ca la golful obișnuit, există o minge care trebuie să fie băgată în gropile special amenajate și semnalizate cu stegulețe. Numai că mingea de la golful țărănesc este mult mai mare, crosa este o măciucă de lemn cu un sabot în vârf, iarba este netunsă, și ești privit din toate părțile de niște vaci care nu înțeleg ce naiba caută oamenii aia acolo și de ce nu le lasă să pască liniștite. Mai trebuie să fii și atent să nu le lovești cu mingea, că primești puncte de penalizare. Desigur, mie mi s-ar părea normal să le ocolești din bun simț, dar aparent nu e toată lumea de această părere.

Crosa

A fost tare distractiv. Gazdele noastre ne-au dat cizme de cauciuc ca să nu ne murdărim, ne-au făcut un scurt instructaj și ne-au trimis pe câmp. În funcție de priceperea jucătorilor, toată treaba poate dura câteva ore. Au fost câteva faze incredibil de haioase, cea mai tare fiind aceea în care o văcuță ne-a luat mingea și a început să o clefăie fericită timp de câteva minute, în care nimeni nu îndrăznea să facă ceva ca să o recupereze, probabil pentru că ne tăvăleam cu toții de râs.

Curioasa

Pe câmpul înverzit

Am fost atât de absorbită de distracție încât am uitat complet să fac poze, dar îi mulțumesc colegului Edwin care a avut grijă să imortalizeze momentul. Ce ziceți, veniți la o partidă de boerengolf?

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *