Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 2 feb., 2014 in General, Jurnal | 6 comments

Weekend leneș

Așa îmi plănuiam să fie acest weekend: cât mai leneș cu putință. A fost o lună ianuarie obositoare și mă gândeam să mă odihnesc și eu măcar două zile: să chiulesc de la olandeza de sâmbătă, să stau numai în casă, să citesc și să dorm. De unde! Până la urmă m-am trezit devreme pentru că-mi bocăneau vecinii în pereți, m-am dus la olandeză, deși ploua ca naiba, m-am jucat frumos cu copiii, după care am umblat puțin (cam o oră, că atât îmi permite glezna entorsată și nevindecată) prin magazinele din 9 Straatjes (9 Străzi), ca să mai văd și eu minunății, am venit acasă, am mâncat o cutie întreagă de chocoladesoesjes și m-am apucat de treburi casnice. S-a dus odihna de weekend pe apa sâmbetei, dar mi-am făcut-o cu mâna mea, nu?

Azi vecinii au fost cuminți și m-au lăsat să dorm. Când m-am trezit era soare afară și mi s-a făcut chef de mers la Intratuin (magazinul meu preferat de casă și grădină). Era plin de bulbi de toate felurile, normal că m-am întors acasă cu niște lăcrămioare și zambile, un snop de crengi de cireș, câteva lumânărele noi și m-am apucat să decorez, să schimb bulbii vechi care s-au trecut deja, din cutiuța cu Paris pe care am primit-o acum vreo două săptămâni, să aranjez mandarinele în coșuleț și multe alte asemenea îndeletniciri extrem de interesante, orice numai să nu ajung la teme și recapitulări.

Zambile și lăcrămioare

Crengi de cireș

Săpun pinguin

Mandarine cu fes

Acum m-am potolit. M-am apucat de scris, așa că o să fiu cuminte pentru următoarele câteva ore. Tocmai am avut o revelație îmbucurătoare, cum că afară e încă lumină, semn că iar începe să crească ziua, și că ne îndreptăm spre zilele de vară lungi ca niște zile de post, pe care de-abia le aștept. Mi-a trecut cheful de zăpadă, am văzut destulă în pozele din România. Un an fără zăpadă nu-i chiar atât de rău. Deși pericolul n-a trecut încă, eu visez la primăvară (cum altfel, când casa și grădina mi-s pline de lalele și zambile de câteva săptămâni?). Voi la ce ați visat weekendul ăsta?

6 Comments

  1. dar ce faci cu crengile de cires? ca daca erau de visin, stiam: acresti borsul! 🙂

    • Eh, din păcate nu se găsesc crengi de vișin pe aici (nici vișine, de altfel; nu prea e cunoscut acest copac prin zonă, din câte îmi dau seama). Așa că au ciopârțit pomul degeaba, le ținem doar de decor 😀

  2. Ce frumos… miroase a mandarine pe blogul tau! Si apropo, sa stii ca sunt foarte chipese ele, mandarinele, chit ca stau cuibarite acolo, in cosulet! 🙂

    • Mersi 🙂 Au fost și foarte gustoase, nu doar chipeșe!

  3. lalele! Vreau lalele rosii! Muuuulte. Cred ca o sa ma duc si eu sa-mi iau ceva bulbi ca am doua jardiniere mari ramase de pe vremea cand incercam sa le fac gradina porcusorilor. :))

    • Dacă îi ții în casă o să ai lalele curând 😉 Dar să ai grijă să nu le atace porcușorii!

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *