Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 15 feb., 2021 in General, Jurnal | 0 comments

Magia iernii în Olanda

Săptămâna trecută am experimentat cu adevărat iarna olandeză, cu zăpadă, ger și gheață. Și cât de frumos poate să fie! Cât se bucură oamenii, cu mic, cu mare, de venirea zăpezii, dar, mai ales, de canalele înghețate! Nu se întâmplă prea des, așa că am profitat din plin de iarnă, am ieșit în vifor și în ger și m-am bucurat să simt vântul cum îmi biciuie fața, să ascult zăpada scârțâind sub picioare și gheața cântând.

Știați că gheața cântă? Scoate niște sunete ca de pe altă planetă, mai ales sub patine. Se auzea în special seara, când era liniște; m-am plimbat prin oraș, ascultând sunetul ce venea de pe canale, și n-aș mai fi intrat în casă, chiar dacă frigul trecea prin haine și prin oase.

Iarna în Olanda 01
Iarna în Olanda 02

Am fost la mare să văd pentru prima dată zăpadă pe plajă și pe dune, și a fost impresionant. Erau bucăți mari de gheață pe plajă, dunele erau acoperite cu un strat de zăpadă și semănau a munți.

Iarna în Olanda 03
Iarna în Olanda 04
Iarna în Olanda 05
Iarna în Olanda 06
Iarna în Olanda 07

Am fost la Hoorn să văd lacul Markermeer înghețat, transformat în patinoar natural. Am avut și curajul să merg pe el, nu prea mult, ce-i drept. Nu mă simt în largul meu pe gheață, ca olandezii, pe care îi invidiez maxim că știu să patineze și o fac fără grijă pe canale, pe lacuri, pe unde apucă (deși se mai întâmplă și accidente, ei tot par neînfricați când vine vorba de avântat pe gheață).

Iarna în Olanda 08
Iarna în Olanda 09
Iarna în Olanda 10
Iarna în Olanda 11
Iarna în Olanda 12
Iarna în Olanda 13
Iarna în Olanda 14

De azi am revenit la programul normal, cerul e gri și ploaia topește zăpada, dar sunt fericită că am avut o săptămână de iarnă adevărată. Cine știe când o să mai avem parte de așa bucurie!

Semnatura

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. La mare în Olanda | Dana rozMarin - […] rece, uneori „doar” pentru aerul sărat și clătirea ochilor cu apa infinită, alteori pentru a vedea zăpadă pe plajă.…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *