Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 20 ian., 2019 in General, Jurnal | 0 comments

Un răsărit de iarnă

Sunt trează de la cinci. Cred că luna de zilele astea e de vină, am dormit foarte prost ultimele două nopți. Azi m-am trezit și am văzut-o, fix deasupra balconului, mare și foarte strălucitoare. Niște vecini, de partea cealaltă a casei, încă petreceau, erau în faza în care toată lumea e beată și face karaoke. Cântau de mama focului, cu geamurile deschise – cum altfel. N-am mai putut să adorm. M-am uitat un pic (adică vreo oră) la vlogurile Jonnei Jinton, și mi-a făcut poftă să ies să fac niște poze. Așa că pe la 8 eram afară, aproape singură pe străzi. Era atât de liniște, se auzeau doar păsările, în principal pescăruși, și valurile făcute pe canale de rațele care porniseră în recunoaștere. N-a fost un răsărit spectaculos, am fost un pic dezamăgită, dar a fost drăguț oricum. Erau -5 grade C, dar nu mi s-a părut frig. M-a bătut vântul atât de mult în țara asta, că atunci când nu bate, mi se pare deja cald, chiar dacă temperatura e pe minus. 

Răsărit de iarnă în Amsterdam 01
Răsărit de iarnă în Amsterdam 02

Am pus ieri o poză pe Fb, bucuroasă de soare, și are câteva comentarii de la oameni care se vaită de frig. Prefer de o mie de ori să fie minus X grade, atâta timp cât e soare. Nimic nu detest mai mult decât zilele gri, ploioase, când aș vrea să mă transform în urs și să intru în hibernare. Dacă e soare, mă îmbrac și ies afară, poate stau și la o terasă. M-am olandizat de tot 🙂 

Soarele de zilele astea mi-a amintit că mai avem doar jumătate de iarnă, și ce bucurie a fost pe capul meu! O să treacă repede, mai ales că în februarie am și o vacanță la soare, în Malaga. Cu gândul la ghiocei, cred că o să bag un somn de prânz, ca să îmi fac norma și să fiu în formă.

La noapte e eclipsă de lună, să vedem dacă mă trezesc iar să urlu la lună sau dorm buștean, după aventura de azi. 

Răsărit de iarnă în Amsterdam 03
Răsărit de iarnă în Amsterdam 04
Răsărit de iarnă în Amsterdam 05
Semnatura

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *