Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 24 ian., 2015 in General, Jurnal | 5 comments

Dacă e sâmbătă, e piață la Noordermarkt

Mi-am făcut un obicei ca în fiecare sâmbătă să dau o fugă până la piața din zonă, la Noordermarkt. Nu neapărat ca să cumpăr de-ale gurii, cât pentru atmosfera de acolo. E un loc bun de întâlnire, de ieșit la o cafea sau chiar de exersat olandeza în discuții cu vânzătorii (azi l-am văzut pe tipul care vinde flori bio dând o carte cadou unei englezoaice care zicea că s-a mutat de câteva zile în Olanda, spunându-i că trebuie să învețe limba, și ce altă metodă ar fi mai bună decât să citească despre flori în olandeză? I-am urat în gând mult noroc; mai știu eu și pe alții care erau foarte încrezători acum ceva timp :D).

P1150363s

Piața este împărțită în două: partea cu mâncare și partea cu antichități, și se continuă pe o stradă apropiată, pe Lindengracht, unde se găsesc de toate pentru toți, inclusiv un mini bazar. De fiecare dată dau o tură completă, ca să văd ce minunății au mai adus pe la tarabe, și de fiecare dată plec cu o nucă de cocos de băut, pe lângă alte bunătăți: pâine proaspătă, miere, legume de la țărani, flori. Azi îmi propusesem să nu mai ies din casă, pentru că sunt răcită și se învârte casa cu mine, dar nu am putut să rezist când am văzut soarele de afară și cele câteva urme de zăpadă. Așa că am ieșit și-am făcut și câteva poze, nu de alta, dar să vă arăt cum se bea cafea afară la zero grade:

Voi cum v-ați petrecut sâmbăta?

5 Comments

  1. ah, branza, branza aia! si cat imi plac pietele astea unde poti merge, casca gura, mai primesti o fructa la degustat, mai cumperi o floare. ce sa mai, activitatea perfecta de weekend!

  2. chiar ca mult succes :-p
    si mie mi plac pietele desi la Londra ma duc mai mult pentru atmosfera – mor cu pounds-urile lor, niciodata nu stiu cat iau.
    alea de flori sunt preferatele mele, stiu ce cumpar :-p

  3. superbe pozele!
    Insanatosire grabnica.

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *