Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 27 aug., 2021 in General, Olandezi | 0 comments

Olanda mai puțin cunoscută: câmpurile mov de Erica

Olanda este o țară mică, dar cu multe surprize în mânecă. Despre câmpurile de lalele a auzit toată lumea până acum, și mulți le-au și vizitat. Dar nu multă lume știe despre surpriza sfârșitului de vară: câmpurile mov de Erica (heide, pe olandeză). De la jumătatea lui august și până la jumătatea lui Septembrie, dunele și parcurile naționale devin mov/fuchsia – în unele zone mai mult, în altele mai puțin, dar Erica înflorește peste tot. În funcție de vreme, perioada de înflorire variază, de aceea trebuie să fii pe fază ca să le prinzi în plin sezon. Anul trecut am făcut o încercare nereușită, ajungând pe la sfârșitul lui septembrie pe dune, unde am găsit doar tufele uscate complet, așa că anul ăsta am avut grijă să mă interesez și să planific vizita într-un moment bun.

Campuri mov 01

Câteva dintre zonele celebre pentru câmpurile de Erica sunt: Veluwezoom-Posbank, Schoorlse Duinen sau Brunssumerheide, dar mai sunt și alte idei pe website-ul Natuurmonumenten (pe care îl puteți traduce cu Google Translate). Eu am fost la Schoorlse Duinen, parcul de lângă Schoorl, pe care îl recomand călduros (și nu doar pentru câmpurile mov). De data asta am prins florile în toată splendoarea. Am făcut ruta mov de 11 kilometri, care te plimbă prin pădure și pe dune, de-a lungul celor mai spectaculoase câmpuri de flori mov. La intrarea în parc se află un centru de informații de unde se poate lua o hartă și unde niște oameni prietenoși răspund la toate întrebările.

Campuri mov 02
Campuri mov 03

A fost absolut superb! Cine are nevoie de câmpuri de lavandă când avem Erica! Foarte frumos se combina movul florilor cu nisipul alb de la Schoorl și cu verdele pădurii. Erau puțini oameni pe traseu, pentru că am fost în timpul săptămânii, așa că era foarte liniște. Am făcut multe opriri și multe poze, am ascultat cum foșneau copacii în vânt și cum zumzăiau albinele printre flori, am găsit și câteva ciuperci care dau startul sezonului de ciuperci, a fost o zi de care o să îmi amintesc multă vreme de acum înainte.

Campuri mov 04
Campuri mov 05
Campuri mov 06
Campuri mov 07

Cum se ajunge la Schoorl cu transportul în comun: cu trenul până la Alkmaar și de acolo autobuzul 151 (vreo 15 minute). Dacă mergeți, aveți grijă să planificați vreo patru-cinci ore pentru traseul mov!

Semnatura

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. La mare în Olanda | Dana rozMarin - […] călit și obișnuit cu temperaturile autohtone. Toamna se merge mai mult pe dune, pentru a admira tufele mov de…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *