Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 3 sept., 2017 in General, Jurnal | 5 comments

Lavandă de România

Tocmai ce m-am întors dintr-o scurtă vizită pe meleagurile natale. Excursia a fost, ca de obicei, dulce-amăruie, dar azi o să mă concentrez pe partea dulce. Am vrut să merg cât e încă vară, să mai prind fructe și legume bune prin grădini, și am prins. Am prins și zile călduroase, am mai acumulat niște soare în oase ca să-mi țină pentru la iarnă.

Timpul e foarte strict împărțit în timpul vizitei în România – mereu aleg pe cine văd și pe cine nu, alegeri dificile, dar de ne-evitat. Îmi propusesem ca, de data asta, dacă am timp, să vizitez și… un câmp de lavandă. Am aflat cu bucurie că lumea a început să cultive lavandă în România, momentan sunt la început dar mi s-a părut atât de frumos și sper să le mearga bine și să transforme sudul țării în Provence de România. Ce, numai francezii să aibă?

Eu sunt obsedată de lavandă, este unul dintre mirosurile mele preferate, îmi place în cosmetice dar și în mâncare. De mult vreau să merg în Franța ca să vizitez câmpurile de lavandă, dar uite că n-a fost să fie și am ajuns să le văd întâi în România. Familia unei foste colege de liceu se ocupă cu asta, și am considerat că ar fi o ocazie perfectă să o revăd și să vizităm și lanurile de flori. Din păcate, timpul nu mi-a ajuns așa că nu ne-am văzut, dar am găsit standul lor la piață și mi-am luat săculeți cu lavandă și ulei esențial pentru acasă. În caz că sunteți curioși să aflați despre ei, au o pagină de Fb: Romanța Lavandei, unde puteți vedea poze frumoase cu florile și îi puteți contacta.

Lavandă

Am vizitat totuși un lan de lavandă, care se găsește tot în județul Călărași. Și ce frumos a fost! Florile-s mititele, că e abia primul an de cultură. Dar câmpul era parfumat și plin de fluturi. Vreau să vă spun că lavanda de România miroase demențial, iar uleiul esențial pe care l-am adus cu mine în bagaj a parfumat toate gențile iar acum parfumează casa. Abia aștept să-mi fac o cremă în care să-l folosesc!

Și câteva poze ca să aducem miros de lavandă și vară târzie pe aici 🙂

5 Comments

 1. ce frumos! lavanda in Romania, ce minunat arata!
  Eu m-am scurs spre Provence, pt prima data in viata. Cald rau 🙂 – a 2a oara nu mai merg 😀 .

  • Arată minunat și miroase minunat! Abia aștept să o văd când mai crește.
   Și eu, în lunile de vară o să mai merg în vacanțe doar în țările nordice, unde nu leșin de cald 🙂

 2. Va salut cu drag, in tara noastra draga se cultiva din ce in ce mai mult, inclusiv in Cluj si Vaslui. Pentru mine si cei dragi mie, am inceput sa ofer mici cadouri cu aceasta „minunatie”, cel putin pentru moment incerc sa achizitionez pe baza de recomandare, din 1-2 locatii. Le doresc mult succes acestor intreprinzatori, merita, tocmai pentru faptul ca incearca sa scoata in evidenta potentialul tarii noastre in acest domeniu. Va doresc o toamna frumoasa si toate cele bune!

 3. Buna ziua 🙂

  Imi puteti da va rog o locatie, macar aproximativa, a campului de lavanda din judetul Calarasi ?
  Multumesc 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Olanda mai puțin cunoscută: câmpurile mov de Erica | Dana rozMarin - […] fost absolut superb! Cine are nevoie de câmpuri de lavandă când avem Erica! Foarte frumos se combina movul florilor…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *