Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 28 oct., 2013 in General, Olandezi | 4 comments

Furtună în Olanda

Știți cum mă vait eu mereu de vântoasele din această țară. Cum îmi strică ele mie ziua și îmi chinuie sinusurile. Ei, azi am experimentat o super – mega – vântoasă; așa, ca să nu mă mai plâng de alea obișnuite! Azi Olanda a fost lovită de un vânt cu putere de uragan (așa zic specialiștii). Cel mai puternic înregistrat din 1990 încoace (probabil primul semn al acestei ierni anunțate a fi cea mai grea din ultimii 100 de ani?!) și, în unele zone, cel mai puternic vânt înregistrat vreodată în această țară: 152km/oră. Prin Amsterdam se zice că ar fi fost vreo 120 km/oră când flutura la putere maximă. A smuls copaci din rădăcini, unul din copaci a omorât o femeie și a băgat o altă persoană în spital; au fost pagube peste tot prin oraș.

Noroc că metroul a mers. Trenurile au fost oprite, colegii veniți din afara orașului au trebuit să își caute gazdă pentru seara asta.  Am ajuns puțin plouată acasă, iar acum îmi fac un griș cu lapte și gem de vișine, că mi se pare potrivit pentru vremea asta.

Dacă vreți să vă delectați cu mai multe poze și filme, intrați pe siteul celor de la nos și nu ratați filmul de la ora 13.32 – „De storm op Terschelling”, ca să vedeți cum se distrează localnicii.

4 Comments

  1. Mda. Și pe mine mă bătea gândul să merg cu bicicleta, pentru că vântul bătea în direcția bună pentru mine. Probabil aș fi ajuns la muncă în timp record. Traseul meu (A’dam Nieuw-West → A’dam Noord) trece exact prin Haarlemmerplein, exact pe pista aia din filmuleț.

    • Ups! Bine că ai lăsat-o acasă, altfel, cine știe, te vedeam pe tine în filmuleț, și n-ar fi fost deloc un film în care să vrei să apari! În ce privește viteza, cu siguranță ajungeai în timp record la muncă; mulți colegi se lăudau fericiți cu timpul record de deplasare. Nu știu cât de fericiți or fi fost la întoarcere, însă 😛

  2. deci la tine s a dus 🙂 ieri si in wekeend a fost a mine. si aici au oprit avioane, trenuri, metrou, autobuze. e nasol ca au fost si victime, la voi. dar ma gandesc ca ar trebui sa se potoleasca de acum, si-a facut de cap prin vreo 4,5 tari

    • Da, s-a plimbat bine de tot, cred că era în vacanță prin Europa. Sper că s-a potolit între timp 😀

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *