Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 5 ian., 2013 in Olandezi | 2 comments

Olanda restricționează vânzarea paracetamolului

Cine a fost vreodată la doctor în Olanda, știe foarte bine că paracetamolul este panaceul universal pe care doctorii îl prescriu pentru orice boală ai avea. Toți expații din Olanda urăsc paracetamolul din adâncul sufletului, pentru că, o fi el bun la ce o fi, dar nu vindecă în veci o infecție la rinichi sau o hernie de disc. Olandezii venerează paracetamolul. Nu cred că există vreun olandez care să nu aibă asupra sa o cutie, oriunde se duce. De câte ori mă doare capul, colegii mei de la serviciu îmi oferă un paracetamol. Dacă le spun că am nevoie de ceva mai tare, îmi oferă două pastile de paracetamol. Pe acest principiu, presupun că atunci când îi doare inima bagă patru, cinci pastile de paracetamol.


Și uite așa s-au tot înregistrat cazuri de supradoză cu paracetamol în rândul populației, iar autoritățile competente s-au gândit că ar fi cazul să impună niște restricții la vânzarea de paracetamol. Când am citit articolul în DutchNews am izbucnit în râs gândindu-mă la panica generată în casele olandeze la auzul acestei vești.

Olanda restrictioneaza paracetamolul

Dar bănuiesc că restricțiile se vor aplica la vânzarea pastilelor în magazinele de cosmetice gen Etos (așa se practică pe aici, poți să cumperi ibuprofen, aspirină și vitamine de la magazinele specializate în vânzarea de șampon și deodorant). Farmaciile vor putea vinde în continuare cantități mai mari, iar cum știu foarte bine că medicii nu se sfiesc să prescrie aceste pastile, nu cred că olandezii vor rămâne vreodată fără rezerva necesară supraviețuirii 😛


Asta nu îi oprește însă pe toți expații din zonă să râdă cu lacrimi și să țopăie de bucurie de parcă au câștigat o bătălie proprie.

2 Comments

  1. Am alergie la Paracetamolul olandez numa’ când aud de el.
    Era cazul să se ia niște măsuri, nu de alta dar olandezii-l servesc pe post de mentosane. Mai rău e că-i învață și pe alții…

    • Da… sunt curioasă cum va reacționa populația 🙂

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *