Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 6 mart., 2014 in General, Olandezi | 8 comments

Umbrela de furtună

Nu știu dacă m-am lamentat deja de destule ori pe blog cu privire la vântul din Olanda, care îmi este dușman aprig și îmi dă dureri de cap, îmi trântește bicicleta și-mi distruge toate umbrelele. Asta e, țară la malul mării, sub nivelul mării, o bat vânturile de-o zăpăcesc. Iar dacă m-am văitat destul, poate nu m-ați crezut. Așa că trebuie să insist.

O zi ploioasa in Amsterdam

Ca dovadă clară că nu sunt eu sensibilă și că și localnicii se luptă cu vântul, vă prezint astăzi o invenție olandeză, umbrela de furtună. Poate o cunoașteți deja, eu am făcut cunoștință cu ea după ce m-am mutat aici. Un olandez deștept n-a mai suportat să îi fie distrusă câte o umbrelă pe săptămână, când o folosea ca să își protejeze bicicleta în zilele ploioase (poveste neverificată dar foarte probabil adevărată), și a inventat o umbrelă care să reziste la vânt de până la 100 km/h.

Eu nu am încercat-o încă, am acasă un alt tip de umbrelă pentru furtună, umbrela Blunt, doar că nu o folosesc pentru că e prea mare și grea pentru mine. De fapt, îmi este atât de lene și silă să car umbrele după mine, încât nu folosesc decât din acelea mini, care încap lejer în geantă – și sunt distruse fără milă de vânt. De multe ori plec de acasă fără umbrelă, m-am obișnuit să merg prin ploaie, îmi pun gluga (dacă am) și gata. Singura problemă este că nu am încă niște ștergătoare pentru ochelari, mi-ar fi tare folositoare când merg cu bicla prin ploaie. Știe cineva unde se găsesc?

P.S. Acum ați aflat care e piesa de rezistență ce nu trebuie să lipsească din bagajul pentru Amsterdam!

8 Comments

 1. noi am renuntat la umbrele. Folosim geci cu gluga, daca se poate gluga cu shiret…

  • Păi da, e mai simplu așa

 2. Nici eu nu folosesc umbrelă pe bicicletă. Dacă plouă dimineața mă duc cu autobuzul și în cazul ăsta iau o umbrelă mică la mine. Dacă nu plouă dimineața dar plouă seara… ghinion. Vin cu bicicleta prin ploaie. Când ajung acasă mă schimb și asta e.

  Ochelarii sunt o problemă și pentru mine, mai ales când e noapte și bat luminile mașinilor din față. Ajungi să vezi ceva de genul ăsta: http://www.goodwp.com/images/201103/goodwp.com_15541.jpg . Soluția: dau ochelarii jos și-i pun în buzunar. Așa miop cum sunt văd mai bine fără ei decât cu ei.

  • Haha! Cam așa văd și eu când mă plouă pe ochelari. Sunt un pericol public, că nici nu mi-i scot să-i pun în buzunar; soluția mea e să-i șterg cu șervețelul din când în când 😀

 3. si la Londra e la fel cand se enerveaza vantul. mi ar trebui si mie o umbrela de aia. eu nici nu ma mai obosesc s o scot daca nu toarna cu galeata

  • Ne-am adaptat, in curand cred ca nici n-o sa mai simtim ploaia!

 4. Voi mergeti si iarna pe bicla?

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *