Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 25 sept., 2011 in Rețete vegetariene | 0 comments

Prăjitură Vulcanul Căpșunos

Tam – tam! O nouă rețetă de prăji crudă, din fructe și nuci, foarte ușor de făcut, așa cum îi stă bine unei prăjituri. Aveam o pungă de migdale măcinate (nu chiar făină, ci un pic mai grunjoase) prin bucătărie și le pusesem gând rău de multă vreme, dar nu știam exact ce să fac cu ele. Azi m-am uitat la pungă, m-am uitat și la punga cu Goji berries și m-am hotărât: voi folosi formele de prăjitură achiziționate de mult și uitate în dulap! Asta a ieșit, doar că în cantitate dublă, deci patru porții:

Vulcanul căpșunos

Pentru realizarea minunatului ansamblu am folosit 300 g migdale măcinate (eu le-am avut pregătite de-a gata, cred că pot fi măcinate cu râșnița de cafea, dacă sunt întregi). Am pus peste ele miere, vreo două linguri, 50 g Goji berries hidratate (se pot folosi și stafide în loc de Goji), o mână de afine crude și 1 lingură de cacao, și le-am amestecat puțin în robot, cât să se formeze o compoziție lipicioasă. Compoziția asta am îndesat-o în forme și am pus-o la frigider, să se întărească. Cum nu mă pricep la folosit instrumente din astea exotice gen forme de prăjituri, mi-a fost cam greu să scot compoziția din forme, a trebuit să mă chinui puțin cu un cuțit. Dar, de fapt, nici nu e nevoie de forme, se poate modela manual 😀

Așaaa… după ce le-am scos din frigider am pus peste ele sosul făcut din afine și căpșune, puțină cacao și miere de rapiță, toate „după gust” (cantitățile nu mai contează, sosul poate fi făcut în cantitate mai mare că va fi bătaie pe el, oricum). Le-am ornat cu niște fructe și le-am mâncat cu mare poftă.

Cam asta ar fi povestea prăjiturii de duminică, botezată Vulcanul Căpșunos.

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *