Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 9 iul., 2011 in Rețete vegetariene | 0 comments

Cremă de ciocolată, crudă, cu fructe

Ciocolată crudă cu afine și nectarine

De când am descoperit dulciurile crude (raw-vegan) sunt cel mai mare fan. Mi se par demențiale. Pentru mine, prăjiturile de cofetărie și chiar și cele preparate acasă, cu multe creme, sunt cam grețoase. Mult prea dulci pentru gustul meu. Mănânc și din alea, dacă sunt bine făcute, nu mă pot abține, dar la final nu mă simt prea bine. Dar, dulciurile astea crude, preparate în principal din fructe și nuci, sunt extraordinare. Calorii multe au și (unele dintre)ele, dar mi se par foarte sățioase, nu pot să mănânc multe, și mi se par ușoare și fără pic de grețoșenie. Plus că sunt sănătoase, pline de vitamine. Cel mai simplu de făcut mi se pare crema de ciocolată. Mi s-a pus pata pe ea și am încercat-o în diverse variante și de fiecare dată a fost taaaare bună.

Cea mai des preparată este cremușoara din ingredientele următoare:

50 g goji berries hidratate (sunt pline de vitamina C)

200 g banane coapte

2 linguri miere – sau câtă miere poftește fiecare sau câtă scapă din borcan 🙂

30 g cacao

Se pun toate în blender, se adaugă puțină apă, cred că vreo 3 linguri – ideea e să nu meargă blenderul pe uscat; dacă scăpați prea multă apă nu e nicio problemă: mai adăugați banană și cacao.

Acum, sincer recunosc, nu măsor niciodată cantitățile, eu prepar „după ochi” și „după gust”, dar m-am străduit să aproximez ca să vă faceți o idee despre cam cât ar trebui folosit. Din cantitățile de mai sus iese cremă pentru două persoane, dar de fiecare dată se dovedește prea puțină. Așa că ar trebui încercat cu cantități mai mari.

Așa… după ce s-au transformat în cremă, se pun în recipiente și se adaugă diverse fructe. De obicei pun fructe de pădure. Am poză doar cu o cremă cu nectarine și coacăze (dacă vreau să mai postez rețete trebuie să mă obișnuiesc să nu mă mai reped la mâncare înainte de a face poze!). Se poate da la frigider ca să fie mai răcoroasă, având în vedere ca e vară acum, sau se poate devora direct. Mmmmmmm!

Delicii crude

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *