Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 1 mart., 2024 in General, Olandezi | 8 comments

Keukenhof, cea mai frumoasă grădină din Olanda

Keukenhof este unul din locurile cele mai vizitate din Olanda, printre cele mai faimoase și cele mai fotografiate. Se spune că ar fi cea mai fotografiată grădină din lume! Și este pe bună dreptate: este un parc imens, plin de râuri de flori! Cum să te abții să nu faci tone de poze? Lalele, narcise, zambile, brândușe, orhidee, amaryllis și alte flori anunță în stil mare venirea primăverii. Keukenhof înseamnă „grădină de zarzavat”, dar numai zarzavat nu găsești acolo. Este un paradis pentru iubitorii de flori și cred că nici cei care nu sunt fani nu rămân insensibili la așa frumusețe.

Lalele mov

În 2024 parcul se va deschide pe 21 martie și va putea fi vizitat până pe 12 mai. Cei de la Keukenhof au început deja numărătoarea inversă. Cred și eu că nu mai au răbdare, după ce au muncit tot anul să planteze bulbii! Pentru că în fiecare an, după ce se termină perioada de vizitare, toți bulbii sunt scoși și se plănuiește un nou design pentru anul viitor, apoi se începe operațiunea migăloasă de plantare a noilor bulbi (nici nu pot să-mi imaginez cum o fi să plantezi în jur de 7 milioane de bulbi!).

 

Parcul este deschis timp de două luni în fiecare an, între martie și mai, dar cea mai bună perioadă de vizitare este pe la jumătatea perioadei, când majoritatea florilor sunt înflorite. Nu au cum să înflorească toate odată și mai depinde și de cât de cald este, așa că dacă vizitezi parcul imediat după deschidere sau la final de sezon, s-ar putea să nu ai prea multe flori de admirat.

Nu ratați pavilioanele speciale (eu era să ratez orhideele, noroc că a început ploaia și a trebuit să ne adăpostim) și câmpurile de flori care sunt lângă parc (există posibilitatea unui tur cu barca, sau cu alte mijloace de transport, pentru cine are chef). Puteți alege să vizitați în ziua în care are loc și parada de flori Bloemencorso, dar nu recomand, pentru că va fi foarte aglomerat. Mai bine mergeți în altă zi și parada de flori o puteți vedea în Haarlem. Parcul se găsește în satul Lisse (nu în Amsterdam, cum veți găsi prin unele ghiduri turistice), unde se poate ajunge cu mașina, cu trenul sau cu autocarele speciale. Cel mai simplu este cu autocarul, dacă nu aveți mașină, ca să nu mai stați stresați și să căutați voi toate cele.

Și câteva poze, ca să vedeți cu ce mi-am delectat eu ochii:

8 Comments

  • Vezi, ai vrut sa stii cum a fost, ti-am aratat 🙂

 1. Ultima dată când am fost am luat un autocar de-ăla special de la Schiphol. Never again. Am stat la coadă de mi s-a urât și a fost arhiplin. Recomand tren până în Leiden (sau chiar până în Haga) și apoi autobuz normal de linie până în Lisse. Tren direct până în Lisse nu există.

  • Eu am luat autocar din oraș, unul special de mers acolo. Nu a fost coadă, a fost chiar ok, singura problemă fiind traficul infernal pe care l-am prins pe drum – am avut timp din belșug să admirăm câmpurile cu flori, până ne-am săturat de ele :))

 2. Hei, La povestile altora nu ai spatiu de comment, asa ca pun aici doua urluri de bloguri despre olanda: http://visitingholland.wordpress.com/
  si amsterom.blogspot.nl
  Vezi daca ti plac. Fain ca aflu ca mai sunt oameni care scriu despre asta.

  • Super! Mersi, o sa le adaug la lista!

 3. Doresc sa vizitez si eu parcul in aprilie anul acesta! Te rog frumos sa imi spui cand ar fi perioada cea mai indicate 9- 12 aprilie, 14 – 18, sau 22 – 25 aprilie?

  Mi-ar placea sa vad campurile de lalele cat mai deschise! 🙂 Ar fi superb!
  Multumesc frumos si astept sfaturi, pareri, pentru a decide astazi si a face deja rezervarile!
  Gabriela

  • Nu am cum sa stiu exact care e cea mai buna perioada 🙂 Poti sa intri pe site-ul lor si pe pagina de Facebook ca sa vezi ce au in program si ce flori sunt inflorite in perioadele astea. Florile infloresc in etape, momentan au mai mult branduse inflorite, din ce am vazut in poze, dar si lalele, narcise. As fi tentata sa zic ca 14-18 ar fi cel mai potrivit moment, dar e chiar inainte de Paste si e posibil sa fie foarte aglomerat.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Trezirea la viață | Dana rozMarin - […] venit primăvara în mod oficial, s-a deschis și Keukenhof, vine festivalul lalelelor în curând, câmpurile de lalele, și uite…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *