Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 4 sept., 2013 in General, Olandezi | 4 comments

Informații despre munca în Olanda

Ministerul Muncii din Olanda a publicat recent niște broșuri care să vină în ajutorul cetățenilor europeni dornici de a se muta și a locui în această țară. Lăsând la o parte faptul că mi-a stricat puțin dispoziția când am văzut ce poze au folosit ca ilustrații (înfățișează numai oameni care muncesc în sere, livezi și construcții, sugerând în stilul subtil olandez că așteaptă să le vină din Europa numai aceste categorii de muncitori – a nu se înțelege de aici că am ceva cu cei care lucrează în aceste domenii), broșura conține informații care chiar pot fi utile celor interesați, și, mai ales, este tradusă și în limba română.

Broșura se găsește, tradusă în diverse limbi, pe site-ul ministerului, de unde poate fi descărcată. Tot pe acest website pot fi găsite multe alte informații referitoare la munca în Olanda, majoritatea traduse inclusiv în română – vezi sus: „other languages” de unde se poate selecta limba. Cine vrea să afle mai multe despre acest domeniu, să arunce un ochi pe acolo, sigur va găsi ceva de folos!

4 Comments

  1. Buna, cer scuze pentru deranj, am mai scris odata despre acelasi subiect (cer iertare daca scriu gresit, sunt de mica in strainatate)…deci, toti spuneau ca in 2014 Schengen da drumul la romani si bulgari…in zilele astea peste tot citesc ca probabil nu ar sa mai dau drumul pentru ca romania si bulgaria sunt pline de rom si inca sunt tari in potriva noastra…dar chiar daca nu intram in Schengen ar sa avem voie sa muncim in olanda (tara care ma intereseaza) cu cateva conditii (sa avem asigurare sanitara si mai multe)…parinti mei sunt de un an in olanda, si eu de un an le duc dorul, nici nu am mai putut termina scoala…tata munceste la un olandez care a spus ca ii face acte in 2014 daca se da drumul la romani…dar daca nu se da drumul ce putem face?…ne dorim din tot sufletul sa fim impreuna dar numai stim ce sa facem, eram siguri de Schengen, dar acum pare ca nu mai este nicio speranta…

    • In 2014 ar trebui sa se ridice restrictiile de munca pentru romani si bulgari in Olanda, lucru care mai mult ca sigur se va intampla. Dar, chiar si pana acum, tatal tau putea sa beneficieze de toate drepturile in Olanda (gen asigurare medicala), daca ar fi muncit aici pe baza unui contract (legal). Atata timp cat munceste la negru, nu prea ai ce sa faci. Sunt multi romani care muncesc aici si si-au adus si familiile din Romania; daca esti angajat cu un contract adevarat, nu la mica intelegere, primesti permisele de sedere fara probleme.

  2. ah, tata face si o scoala in olanda pentru a invata limba (ajutat de omul asta), poate fi de folos?

    • Normal ca ajuta sa stie olandeza, ca doar vrea sa munceasca in Olanda, nu?

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *