Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 12 dec., 2017 in General, Olandezi | 3 comments

A venit iarna în Amsterdam

După câțiva ani în care n-am văzut decât niște fulgi răzleți, a venit iarna și pe aici! A nins binișor în weekend și mă bucuram că în sfârșit mai văd zăpadă așternută și în Amsterdam. Nu mă așteptam însă la continuarea de ieri (luni): s-a pornit runda a doua de ninsoare, cu un vânt bun (cum altfel?) de a blocat totul în țară. Autobuze, trenuri, avioane, nimic nu mai făcea față. Poate doar tramvaiele, dar erau și ele blocate de mașinile care derapau prin intersecții. Multe firme au trimis oamenii acasă pe la prânz, cei care au avut de făcut naveta au tremurat prin gări. S-a dormit în aeroport (sute de oameni), pentru că multe zboruri au fost anulate. Noroc că azi gata, a ieșit soarele, cred că până diseară o topește cam pe toată. Sau poate că nu?

Dar nu-i nimic, ne-am bucurat de două zile de joacă în zăpadă! Cei care se bucură de așa ceva, nu cei care înjurau în barbă, desigur. Am ieșit să mă plimb și să fac poze și duminică, și ieri seară. Era ca într-o poveste. Știu că sună a ditamai clișeul, dar, credeți-mă, Amsterdamul acoperit de zăpadă este de poveste! De fapt, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, că vă arăt acușica poze. 

A, și poate că o să vă minunați că vedeți oameni pe bicicletă, dar așa e pe aici, se preferă derapajul cu bicla celui pe propriile picioare!

Cu bicicleta pe zăpadă

Vă las să vă delectați cu pozele acum. Am la poze, să-mi ajungă pentru toată iarna, în caz că nu mai ninge. Am suferit pentru ele, am ajuns acasă udă leoarcă și cu picioarele aproape degerate, iar camera foto invelită în pungă de plastic a zis că ar fi cazul să o las mai moale și s-o scot și pe ea când mai vine soarele, că i-a ajuns atâta frig. Dar a meritat!

3 Comments

  1. Încă mai înjur în barbă…

  2. Chiar ca pare de poveste😜!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Să vină primăvara, și să ne pară bine! | Dana rozMarin - […] asta olandeză, care nu a vrut să ne aducă măcar câteva zile de zăpadă, cu zilele ei gri închis,…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *