Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 2 apr., 2015 in General, Jurnal | 4 comments

Primăvară au ba?

Se zice că ar fi venit primăvara, după calendar și după faptul c-am primit mărțișoare iar acum cumpăr ouă de Paște. Numai că nu prea arată a primăvară afară, mai ales în ultima săptămână! După ce că am fost în România și m-a nins în luna lui Marte, am revenit în Olanda și m-a luat în primire un super vânt. Iar când zic super vânt, nu glumesc. Stau în casă și mă întreb serios dacă balconul o să reziste sau va fi luat pe sus în cele din urmă, și mi-am luat dopuri de pus în urechi noaptea pentru că nu mai puteam să dorm din cauza zgomotelor generate de vântoase (bine, trebuie să recunosc că și pisoiul a avut o contribuție aici, pentru că a început să mă trezească pe la ora 5 cu bubuieli în ușă). Așa că mă tot uit la prognoză și mă întreb când o să vină primăvara? Unii zic că în curând, doar să mai avem răbdare vreo două zile… Știu că mă lamentez acum și mâine-poimâine o să vedeți pe FB poze cu floricele, dar ăsta-i farmecul vremii olandeze, care ne influențează și pe noi destul de mult.

Nu v-am mai povestit de mult amănunte picante din viața mea plină de fericiri mărunte! Am avut o lună martie plină, cu prieteni și cu plimbări. Am avut o prietenă în vizită pentru o săptămână, și am plimbat-o cât am putut; bine, mai mult ea s-a plimbat, singurică, în cursul zilei, dar am făcut și eu de câteva ori pe turistul alături de ea, prin Amsterdam și un pic în afară, în Volendam și Marken, două sate pescărești care mie-mi plac foarte mult (și i-au plăcut și ei). De 8 Martie am fost chiar și la plajă, unde ea s-a tot minunat că e atât de multă lume, pentru că se aștepta să fim singurele nebune pe acolo, neștiind disperarea olandezilor după cea mai mică rază de soare.

Volendam
Briza mării
Ce contează ca apa e rece!
Plaja de la Zandvoort

Am fost și-n România, unde, ca de obicei, n-am avut timp să văd decât puțină lume, nici măcar să sun pe toți cei pe care nu i-am întâlnit. Poate dacă mi-aș lua o lună de concediu aș avea timp sa mă văd cu toată lumea, pe săturate, dar acest plan, din păcate, nu este prea realist.

De curând îmi dă târcoale și o astenie de primăvară, dar eu opun rezistență 😀 Doar urmează mini vacanța de Paște, ce naiba, trebuie să fim bucuroși! Plus că am o grămadă de planuri pentru luna asta, oameni de întâlnit, chestii de făcut, locuri de vizitat. Vreau să merg cu bicla pe la câmpurile cu flori, vreau să merg iar la cireșii înfloriți din Amsterdamse Bos, să aranjez o grădină mică pe balcon și multe altele. Dar să plece odată vântul ăsta, că nu mai am forță să mă lupt cu el!

4 Comments

  1. La noi raspunsul e mai mult „ba” cand bine vorba de primavara. Vremea e cat se poate de capricioasa, cu soare pentru 2 ore si cu ploaie – sau chiar lapovita – pentru urmatoarele 2. Zarzarii se chinuie sa infloreasca, dar sunt sanse sa-si piarda toata floarea in ploile rapide, dar reci. Poate aduce Pastele cu el o primavara adevarata. 🙂

    • Sper să fie Paștele catolic cel care aduce primăvara, că-i săptămâna asta 🙂

  2. Cred ca primavara asta a fost capricioasa peste tot. Si aici la mine se lasa asteptata, fata de anul trecut cand am facut o multime de iesiri in martie, anul asta am stat mai mult pe acasa. Dar vorba ta, sa ne-o aduca Pastele catolic, ca vine acusica cu un weekend prelungit 😉
    Spor la pus in practica planurile!

    • În Amsterdam s-a încălzit deja un pic, azi 🙂 Să vedem dacă se menține! Mulțam, spor și ție la vizitat!

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *