Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 3 mai, 2015 in General, Jurnal | 0 comments

Parfum de primăvară

Sunt răcită de câteva zile, așa că nu prea dorm noaptea din cauza durerii în gât. Azi noapte am stat până pe la patru ca să revăd Parfumul. Fiind un om cu un simț al mirosului destul de dezvoltat, și, drept urmare, fascinată de subiect, mă uit cu mare plăcere la acest film, chiar dacă este un pic dezgustător.

Nu știu dacă ați văzut filmul, dar personajul principal are o mare dorință: să învețe cum să capteze mirosuri și să le păstreze în sticluțe. Îmi amintesc, de fiecare dată când văd filmul, cum încercam, copil fiind, să captez mirosul florilor de salcâm ca să îl am peste iarnă. Mi se părea că este cel mai frumos miros și că, mirosind atât de puternic, îmi va fi mai ușor decât cu alte flori. Sigur că toate încercările mele au fost niște mari eșecuri, pentru că habar nu aveam de procedurile ce ar fi putut fi folosite, și nici nu am avut de la cine să le aflu. Azi am o sticlă de Eau de Cologne, care miroase foarte asemănător cu florile de salcâm, și, când am chef, doar deschid dopul și mă visez în grădină.

Salcâm roz

Fiecare anotimp are mirosul lui, fiecare loc are mirosul lui. Mă gândeam azi că în Olanda primăvara nu miroase ca în România. Bănuiesc că e din cauza solului care e diferit. Salcâmi nu prea sunt prin Amsterdam; iasomie din aia care crește în România nu găsesc, nici liliacul nu-i prea frecvent. Noroc cu zambilele, care aduc un parfum familiar. Sunt, în schimb, cireși, ulmi și tot felul de flori spectaculoase, care fac primăvara să fie superbă (deși nu foarte parfumată).

Cam așa arată:

La voi cum miroase primăvara?

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *