Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 22 dec., 2016 in General, Jurnal | 2 comments

O stare de bine

În weekend am citit „Grădina secretă” – de Frances Hodgson Burnett. E o carte copilăroasă, plăcută și foarte satisfăcătoare. Îți lasă un sentiment de bine și chef să aplici și tu „magia” despre care vorbesc copiii în carte. Magie care constă în gândire pozitivă. Să ne umplem mintea de gânduri frumoase și să ne ocupăm cu lucruri care ne plac, și în acest fel gândurile rele n-or să mai aibă loc și or să ne lase în pace. Ușor de zis, greu de făcut. Dar eu chiar am avut o dispoziție bună în ultima vreme, așa că sunt gata să încerc să alung gândurile negre.

Aseară am decorat casa, în sfârșit, pentru sărbători. Un colțișor din ea, mai bine zis. Pe post de brad am împodobit o plantă de apartament care nu-i prea brează, nu cred că mai are zile multe, așa că măcar să se ducă în glorie! Miros de brad am de la niște bețișoare parfumate, care miros de o mie de ori mai puternic decât ar fi făcut-o un brăduț adevărat. Am împachetat cadouri, am pregătit portocalele învăluite în cuișoare, frumos mirositoare și am făcut un pisoi fericit oferindu-i niște hârtie de împachetat pe care a stat și la care a ros toată seara.

Pisoiul Eric și hârtia de cadouri

Abia aștept zilele de Crăciun, pe care le voi petrece alături de câțiva oameni dragi, relaxat, fără stress că se taie maioneza sau că nu s-au copt cozonacii. E o stare foarte plăcută, după ani de zile în care am fost stresată de sărbători, nici nu știu exact de ce, poate pentru că mă lăsam prinsă în nebunia cumpărăturilor și a pregătirilor, sau eram stresată ce cadouri să iau, sau unde să-l petrec, cum să fac să iau vacanță și lista poate continua. Anul acesta nu am vacanță, stau frumos acasă, nu mă agit cu mese mari ci doar câteva bunătățuri de iarnă pentru cina de sâmbătă. De cadouri m-am lecuit: acum iau cadouri puține, mici, care să aibă mai mult valoare sentimentală. Avem destule lucruri în case și-n dulapuri, nu are sens să le mai înmulțim. O să mă bucur de aceste zile și de oamenii pe care mi-i vor aduce, de hohotele de râs care vor fi cu siguranță și o să aștept cu plăcere și Anul Nou. E o stare de bine în jurul meu, așa cum cred că trebuie să fie. Ceea ce vă doresc și vouă!

Eric la atac
Planta mea preferată
p1310145
Glob
Cadourile
Ciocolata
Portocala
Luminițe

2 Comments

  1. Sper ca starea ta de bine sa ne molipseasca si pe noi. Asta conteaza cu adevarat. Poate ca trebuie sa trecem prin viata ca sa ajungem la concluzia asta, poate nici societatea nu ne ajuta prea mult sa fim autentici. Craciun fericit!

    • Sper să vă molipsească măcar puțin 🙂 Crăciun fericit!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Așteptând să se termine anul | Dana rozMarin - […] că închei anul într-o stare de oboseală, de agitație, griji și întrebări. Citeam ieri un articol din decembrie anul…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *