Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 18 dec., 2012 in General | 2 comments

Cum ar fi să dăruiești amintiri de Crăciun

Vine Crăciunul. Toată lumea aleargă înnebunită să cumpere cadouri. Prin mall-uri, pe la librării, pe la târgurile de Crăciun. Unii, mai șmecheri, caută online. Se fac liste, pentru mama, tata, fratele, soțul, copilul, mătușa… Se cumpără cadouri, mai scumpe sau mai simbolice, se împachetează, se fac funde mari, se taie de pe liste. Ne-am obișnuit, din copilărie, să primim cadouri palpabile: jucării, hăinuțe, apoi bijuterii, cosmeticale, cărți… Cu fiecare zi de naștere și de nume, cu fiecare Crăciun, Paște adăugăm în dulapuri tot felul de obiecte, mai mult sau mai puțin folositoare, mai mult sau mai puțin dorite.

Cum ar fi ca anul acesta, de Crăciun, să nu mai dăruiești lucruri, ci, în schimb, experiențe? Cât de mult i-ar plăcea prietenei tale un tratament la un Spa, în loc de o vază sau o perniță cu reni? Cât i-ar bucura pe părinți o excursie la munte în loc de un nou cuptor cu microunde? Poate iubita/iubitul ar aprecia mai mult un bilet la un concert/meci de fotbal în locul unui pulover scump. Ce contează mai mult pentru tine: lucrurile din viața ta sau amintirile frumoase pe care le-ai strâns de-a lungul anilor? De ce să nu dăruiești anul acesta amintiri frumoase, în loc de lucruri? Așa, ca de sfârșitul lumii.

2 Comments

  1. Deacord :)dar cati pot intelege ca darurile pentru simturi nu se scot din buzunar ci din inima?
    Ma delectez, multumesc 🙂

  2. Incredibil cata dreptate aveti! Daca facem un exercitiu de tipul ce mi-ar spune persoana mea cu zece ani mai in varsta celei de acum ar fi…amintirile, emotiile si totul ce face viata a merita:)

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *