Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 29 dec., 2017 in General, Jurnal | 4 comments

Așteptând să se termine anul

Mai sunt trei zile până la finalul lui 2017, și suntem în acea perioadă dubioasă dintre Crăciun și Revelion, când se mai muncește dar nu prea, acel repaus dintre petreceri în care moțăim și ne refacem – o stare de așteptare un pic enervantă, dacă mă întrebați pe mine. Eu una abia aștept să se termine anul ăsta și să vină cel nou, cu o energie proaspătă. Știu foarte bine că e o separare aleasă de noi, oamenii, și că, de fapt, nu e nimic special la ce vine după 31 decembrie, dar prefer să cred că un fel de efect placebo (sau e legea atracției?) se aplică și în cazul acesta. Dacă eu cred că vine energia proaspătă peste mine, atunci înseamnă că vine. Iar 1 ianuarie mai pică și lunea, e semn clar!

Lumini și umbre

A fost un an pe care l-am simțit zburând cu viteza luminii, și totuși, când mă gândesc la anumite chestii făcute pe parcurs, mi se pare că au fost acum 100 de ani sau că le-am visat. Un an de la care mi-am dorit schimbare. Am avut parte de schimbări, însă nu neapărat cele dorite. Dacă ar fi să fac bilanțul, aș fi tentată să zic că a fost un an prost.

Dar dacă iau la rând toate momentele cheie, pare a fi totuși un an bun. Așa că nu fac niciun bilanț și nu pun etichetă. Știu doar că închei anul într-o stare de oboseală, de agitație, griji și întrebări. Citeam ieri un articol din decembrie anul trecut și îmi aminteam cu plăcere de acea stare de bine. Acum am fost exact în partea opusă. Poate că o fi contribuit și răceala cu care m-am pricopsit și care nu m-a lăsat să fac mare lucru în cele câteva zile libere pe care le așteptam cu nerăbdare. Dar, cel mai probabil, e doar continuarea unei perioade destul de stresante din care tot încerc să ies și care foarte probabil se va continua, pentru că așa vin schimbările, cele care nu se întâmplă peste noapte – cu stres și îndoieli. 

Rezoluții pentru 2018 nu-mi stabilesc, ca de obicei, dar am în plan să continui lucrul la cele câteva proiecte de durată pe care le-am început în 2017. Altor activități le-am pus sau urmează să le pun punct. Printre altele, mi-am anulat fără regrete abonamentul la sală, fix în perioada în care alții se înghesuie să își facă unul. Mă simt eliberată că am luat decizia asta și îmi face deosebită plăcere să o anunț! O să fac mișcare în alte forme, mersul la sală e tare trist și plictisitor pentru mine. Gata cu lucrurile plictisitoare! Poate ar fi bine să fie asta rezoluția pentru anul viitor 🙂 

Acestea fiind zise, o să mă duc acum să-mi fac de lucru cu niște seriale și o să aștept cu răbdare anul noul. Dacă nu mai vorbim până atunci – La Mulți Ani!

4 Comments

  1. La multi ani, Dana ! Sa ai un An Nou asa cum iti doresti ! Si ii doresc multa sanatate si blanosului portocaliu ! 🙂

    • Mulțumim! Și la tine sa vină un an așa cum ți-l dorești 🙂

  2. Nou an cum ti-l doresti tu! Sanatate si noroc!

    • Merci! Și la voi la fel!

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *