Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 8 mai, 2016 in General, Jurnal | 5 comments

Al doilea Paște pe anul ăsta

Nu mai știu dacă v-am spus, dar am hotărât ca anul acesta să sărbătoresc Paștele de două ori. Pe primul, cel catolic, l-am serbat în Olanda, pe al doilea, cel ortodox, în România. Nu prea îmi place să merg în România de sărbători, pentru că e prea mare nebunia și fiecare aleargă care încotro. Dar am zis că, din când în când, mai am și eu chef să petrec câte-o sărbătoare cu familia.

Am purces așadar spre țara natală, fix de Ziua Regelui, dându-i țeapă lui nea Willem-Alexander și lăsând pe alții să-l serbeze. Am ajuns în București ca în altă lume: veneam de la 5 grade și grindină la 20 de grade însorite. Diferența de climă mă face mereu să am impresia că am călătorit în timp, ajungând de la iarnă la vară. Bucureștiul mi s-a părut foarte verde și colorat. M-am plimbat pe străzi, sorbind din ochi cu nesaț, ca de obicei, oamenii. Îmi place să fac asta când ajung acolo. Să analizez fețele, hainele, gesturile, cuvintele. Să ascult conversații și să am impresia că mă pun la curent cu ce s-a mai întâmplat în oraș, între timp. Să mă bucur că aud limba română peste tot. În metrou mă holbez la toți, de la un capăt la altul al vagonului. Ceea ce văd mă bucură uneori, alteori mă întristează, dar nu contează, este pur și simplu reconectarea mea la viața lăsată în urmă.

N-am stat mult în București, însă am avut timp să fac puțin pe turistul și să vizitez câțiva prieteni (cei care-au ajuns pe lista scurtă de data asta). Am vizitat cu nostalgie Herăstrăul (nu-l mai văzusem de ani de zile), am mâncat porumb copt și m-am bucurat de soare. Am fost și la muzeul satului, care e minunat în această perioadă a anului.

Herăstrău
București
Muzeul Satului București

Apoi am mers acasă, la mama, la salcâmii înfloriți, la vopsit ouă și mâncat cozonaci. Îmi place mult primăvara în România (și vara, deși mă tem un pic că n-aș mai face față căldurilor sufocante). Când merg acolo iarna, mă întorc întotdeauna cu un gust amar, de aceea încerc să îmi organizez vizitele mai mult primăvara și toamna.

Salcâmi înfloriți
Iriși mov
Cozonac

A fost frumos să serbez Paștele din nou, să petrec mai mult timp cu familia și să văd câțiva oameni dragi pe care îi văd foarte rar. M-am întors în Amsterdam, unde m-a așteptat tot vreme de vară, ca să mă bulverseze și mai mult. Acum am senzația că sunt în vacanța de vară și că o să dureze trei luni, așa că nu știu cum o să mă conving să merg mâine la muncă. Poate mă trezesc că îmi iau păturica și mă duc la plajă în parc, în loc să iau bicla și să merg spre hrubă (hrubă=biroul în care stau ascunsă câte opt ore în fiecare zi). Să mă trageți de mânecă dacă mă vedeți că postez pe Facebook poze din parc, mâine, pe la ora zece!

Voi ce-ați făcut de Paște?

5 Comments

 1. noi n am sarbatorit deloc anul asta 😀
  ce zodie esti? nu de alta, da si eu ma holbez la oameni (al meu mereu imi atrage atentia :)))
  PS: 26 de grade la Londra, ieri. o trec in calendar si i fac si statuie, ca sigur nu se mai repeta

  • Am sarbatorit eu si pentru voi! Ha ha! Cica as fi leu, dar nu stiu daca asta are vreo legatura 😛
   Si la noi a fost caaaald. Am mai avut noi o data caldura mare in mai, si apoi am degerat toata vara. Asa ca nu stiu daca sa ma bucur sau nu 😀

 2. Dana,Mihaela vreau sa va multumesc pentru informatiile despre Amsterdam pe care le-am gasit la voi pe bloguri . Ne-au fost de mare folos.
  Am ajuns pe 27 aprilie, fix de ziua regelui si am plecat pe 3 mai, a treia zi de Paste. Primele 3 zile au fost cu ploaie si vant (Dana ti-am dat dreptate, si nu sunt o persoana friguroasa :)), iar celelalte 3 un soare incat ne-am bronzat. 🙂
  Daaa, ne-am bronzat la Amsterdam ! :):):) Am vizitat Haarlem-ul, Haga si am fost la Keukenhof. Ne-am plimbat cu barcuta si cu ferry peste Ij de cel putin doua ori pe zi pentru ca am stat in partea de nord, langa muzeul filmului.
  A, si am mai fost in parcul Vondel.
  A fost frumos, foarte frumos !!!

  • Ma bucur ca ti-a placut! Ai avut noroc pana la urma sa prinzi si vreme de bronzat 😉 Sa vezi weekendul trecut ce calduri au fost – 27 de grade! Acum asteptam furtuna, asa se anunta.

  • ce dragut 🙂 uite de aia nu inchid eu blogul ala desi uneori mai ca as zice stop

Trackbacks/Pingbacks

 1. Cozonac cu lapte | Dana rozMarin - […] această bunătate, dar nu pot să las cozonacul să se usuce, nu? Doar ce m-am întors ieri din vacanța…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *