Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 21 mai, 2021 in General, Jurnal | 0 comments

Oare anul ăsta mai vine primăvara?

Îmi dați voie să mă plâng un pic de vremea olandeză azi? E aproape iunie și noi tot degerăm pe aici și ne ferim de vânt și ploaie. Cred că anii trecuți, cu vremea mai călduroasă, ne-au răsfățat și ne-au învățat prost. Primăvara asta s-a scremut practic să vină. Totul a înverzit și înflorit mai târziu decât de obicei; au fost câteva zile însorite care ne-au dat speranțe, dar cele mai multe au fost cu un vânt din ăla rece de-ți trece prin oase, și cu ploi.

Nu am făcut foarte multe plimbări în natură, ca acum un an. Am fost și ocupată cu învățatul, dar nici vremea nu m-a îmbiat. Zilele trecute am decis că trebuie să merg la pădure, indiferent de vreme (se anunțase furtună cu fulgere), așa că am pus umbrela în rucsac și am pornit. A fost superb. În sfârșit a înverzit pădurea, că până mai ieri erau doar frunze uscate de astă toamnă pe jos. Pomii au frunze de verde din ăla crud, delicios, mai că-ți vine să ronțăi și tu câteva, au crescut ferigile și au dat ierburile. Aș fi stat acolo toată ziua.

feriga
Bondar
Priveste cerul
lacramioare

Aștept cu nerăbdare zilele în care pot să ies afară în tricou: 15 grade, nu cer mai mult, e așa greu să primesc și eu 15 grade? Poate în iunie o să vină căldura și o să mergem și la plajă. În altă ordine de idei, vestea bună este că în curând îmi vine rândul la vaccin! O să mă pot vaccina și o să pot să umblu și eu prin lume (mai) liniștită. Era și timpul, că mă simțeam foarte frustrată când vedeam că prietenii din România și din alte țări s-au vaccinat de luni de zile, iar noi în Olanda tot așteptăm. Așa că vara asta o să ajung și în România, și nici nu-mi vine a crede că în sfârșit se întâmplă. Dar să nu ne agităm în avans, să așteptăm să mă văd vaccinată și în aeroport.

În rest, luna mai a trecut ca prin vis, eu am studiat aproape în fiecare zi, acum mai am o săptămână pentru lucrarea finală și examen și apoi cred că îmi iau o săptămână de pauză de la tot. Mă duc și stau cu burta în sus pe plajă, chiar dacă e nor. Numa’ să nu mă plouă.

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum e vremea în Olanda | Dana rozMarin - […] Acum, la finalul lui septembrie, am trecut iar la sandale și rochițe de vară. Poți avea două anotimpuri în…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *