Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 10 aug., 2015 in General, Jurnal | 8 comments

Moleșeală de vară

Sunt epuizată. O epuizare din aceea plăcută, care te moleșește la finalul unei zile pline și frumoase. Avem o a doua rundă de vară adevărată în Olanda și am încercat să fiu cât mai mult pe afară, să profit de soare. După săptămâna de ploi și furtuni din iulie, când am trecut iar la geacă și pantofi, credeam că a și venit toamna și mă întristasem deja. Dar se pare că suntem norocoși vara asta, soarele stă mai mult pe la noi.

Aglomerație pe canale

De câte ori e soare, am senzația că sunt în vacanță. Am avut și o zi liberă săptămâna trecută și am și făcut pe turistul prin Amsterdam, pentru că am avut-o în vizită pe Elena pentru câteva zile, așa că a fost cu adevărat o mini vacanță. Ce frumos e să fii turist în propriul oraș, când știi ce locuri sunt tocmai bune pentru dispoziția pe care o ai în acea zi, sau unde găsești cea mai bună cafea care să-ți mai dea puțină energie ca să continui plimbarea și mai ai și norocul să descoperi niște locuri minunate pe care nu le mai vizitasei pănâ atunci, pentru că o ai cu tine pe Andra!

Vizita Elenei și reunirea trio-ului blogăresc m-au scos din starea de plictiseală ce mă cuprinsese pe la sfârșitul lui iulie. Mi-a revenit cheful de scris, la fel și cheful de pozat (la asta a contribuit și noua lentilă primită cadou de ziua mea, oh-boy-oh-boy ce minunăție de lentilă!), ba chiar mi s-a făcut poftă să pictez și eu puțin, că n-am mai făcut-o de mult.

flori de vară

Nu, scaunul din poză nu-i pictat de mine 🙂

Și pentru că am serbat de curând ziua de naștere, împlinind o vârstă foarte frumoasă, m-am gândit să serbez și ieșirea din plictiseală cu reluarea sesiunilor de alergat. Îmi doream de mult să o fac, dar mi-era frică de gleznele mele (foste) accidentate, să nu cumva să se supere și să îmi facă probleme. Fuga a decurs bine până acum, doar una dintre glezne a comentat puțin, să sperăm că-i trece, că eu mă simt în dispoziție de Forrest Gump și nu mă las covinsă ușor.

După cum se vede, moleșeala de vară, la mine, nu e tocmai moleșeală, decât la sfârșitul zilei, după zece, când apune soarele. Și uneori la prânz, când pic lată pe canapea pentru somnul de bebeluș. Asta pentru că soarele îmi dă mult prea multă energie ca să pot zace undeva la umbră, liniștită, mai ales când e așa o raritate prin Olanda.

Vara voastră cum e?

8 Comments

 1. Eu in fiecare vara ma simt molesita si nu reusesc sa ma mobilizez deloc. Poate tocmai fiindca avem prea multe zile de vara si de caldura ucigatoare ce ma tine in casa sau la birou sub aerul rece al ventilatorului. :)))
  Cred ca m-as simti mai in elementul meu in Olanda

  • Asa crede toata lumea, pana cand se muta aici si se satura de ploaie si vant 😛

 2. Hei, la mulți ani!
  Vara noastră abia începe:) Ne ridicăm după palma dată de vânturile africane, ieri ne-a plouat și ama vut 27 de grade răcoroase, ca de după ploaie, cum altfel?, la Roma! Un deliciu! Orașul e gol.
  Am avut în vizită un amic din Amsterdam și, o fi plecat probabil între cele două veri ale voastre, a stat toată ziua afară în soare! Câtă vitamina D să fi absorbit?

  • Mersi!
   Ce frumos o fi cu orasul gol! Cand sunt 27 de grade in Amsterdam, se considera super caldura, iese lumea la piscine, lesina prin case 😀 Nu ma mira deloc faptul ca prietenul din Olanda a stat numai la soare, si eu am facut la fel cand am fost in Italia (erau intre 23 si 29 de grade si imi ziceau italienii sa vin in iulie in vizita, ca-i mai cald, iar eu abia faceam fata temperaturilor de iunie :D)

 3. Vara asta a fost cea mai caniculara din ultimii vreo 12 ani pe Valea Loarei. Acum s-a mai racorit, mai ploua cate putin, mai sunt si zile noroase, insa luna iulie a fost infernala :D. Mai bine,acum in august profit si eu sa fac pe turista cu mama :))
  Vara faina in continuare iti doresc!

  • Eu am suferit doar o saptamana in iulie, cand am avut un pic peste 30 de grade 🙂 Dar nu ma plang, ca nu apuc prea des sa sufar de caldura aici! Plimbari placute cu mama!

 4. Vara mea e superba la Bruxelles, saptamana de ploaie si canicula locala a prins bine astfel ca recolta in mini gradina ma incanta.
  Plimbari locale, parcuri, iesiri in Be/Londra/Olanda. Mai vin 2 saptamani de vara si de vacanta in care voi savura litoralul marii nordului.

  • Sună bine 🙂 Dacă ajungi prin Amsterdam dă un semn, poate bem o bere împreună!

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *