Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 12 mai, 2018 in General, Jurnal | 0 comments

Întâlnire cu Petronela Rotar în Amsterdam

Azi a fost o zi specială: am fost la o lansare de carte românească în Amsterdam, și anume romanul Orbi al Petronelei Rotar. Bine, ca să fiu sinceră, lansarea propriu-zisă a fost aseară, dar eu n-am reușit să ajung. Din fericire, azi a fost un fel de after party, sau lansarea mică, să-i zicem. Cred că am fost mai norocoasă să merg azi, a fost mai intim și am mers și la o cafea după ce a expirat timpul dedicat întâlnirii noastre la Huis de Pinto. Discuțiile s-ar fi lungit multe ore, toată lumea avea întrebări pentru Petronela, care s-a împărțit în zece și a răspuns cu răbdare tuturor.

Lansare Petronela Rotar 01

S-a discutat foarte mult, desigur, despre terapie (dacă o cunoașteți pe Petronela Rotar știți de ce), despre căutarea și descoperirea de sine, traume și vindecări sufletești. Atmosfera a fost foarte relaxata și plăcută, m-am simțit ca între prieteni, deși nu cunoșteam decât vreo două persoane aflate în sală. M-a uimit un pic caracterul confesional al discuțiilor, dar presupun că nu are cum să fie altfel, când ea își expune sufletul pe tavă pe blog și în cărți, îți vine și ție să faci la fel. Eu aș fi vrut să povestim mai mult despre procesul creației, despre ceea ce o inspiră, dar timpul a fost scurt. Din fericire, discuțiile au continuat și la cafeaua de după eveniment, așa că am apucat să o mai trag de limbă despre subiectele mele favorite. Acum parcă o și aud zicând, dacă citește asta: păi dă-mi un mail și întreabă-mă, că-ți răspund, ce mare lucru! 

Mi-a făcut plăcere să o întâlnesc pe Petronela, al cărei blog îl urmăresc de ani de zile, de pe când era blogdenervi. A fost plăcut să descopăr că e așa cum mi-o închipuiam, să mă minunez că parcă în realitate arată și mai copilă și să-i văd chipul radiind a liniște, a iubire. Acuma să nu v-o imaginați cu aureolă în jurul capului – e cât se poate de pământeană și fată de gașcă. Cel puțin așa mi s-a părut.

Dar cel mai mult m-a bucurat ideea de a avea o scriitoare venită din România ca să își întâlnească cititorii din comunitatea de aici. Mi se pare foarte tare și le mulțumesc celor de la noi rădăcini care s-au gândit să o invite. 

Acum vă las, că abia aștept să încep cartea!

Lansare Petronela Rotar 02
Lansare Petronela Rotar 03
Lansare Petronela Rotar 04
Lansare Petronela Rotar 05
Lansare Petronela Rotar 06
Lansare Petronela Rotar 07
Lansare Petronela Rotar 08
Semnatura

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Unsprezece ani de blog | Dana rozMarin - […] scris și despre cultura românească în Olanda: teatru românesc și lansări de carte. Și am scris foarte mult despre…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *