Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 25 sept., 2012 in General, Jurnal | 6 comments

DIY: dulap cu uși multicolore

Nu mai vopsisem de mult ceva. Nicio cutie de bijuterii, nicio tavă, nicio ramă. În caz că nu știați, îmi place să pictez chestii. Chestii de lemn și de sticlă. Și să le decorez frumos. Când am văzut la Ikea cutiile de lemn special concepute pentru proiecte de acest tip, am știut imediat că vor fi o delectare. Cutiile sunt relativ mici, cu patru sertare fiecare. Am luat două și le-am pictat. Dacă le combini iese un dulăpior tare drăguț pentru depozitat toate mărunțișurile care stau împrăștiate prin alte sertare (nasturi, bijuterii etc) și poate chiar și chestii nu tocmai mărunte. Mereu mi-au plăcut dulapurile cu uși multicolore, în special cele cu aer puțin vintage. Am deschis cutia cu vopsele și am trecut la treabă.

Instrumentele
Verde
Vopsea pentru raft

Proiectul a durat două week-end-uri, pentru că nu am vopsit doar sertarele, ci am dat cu un lac pe toată suprafața cutiilor, și a trebuit să aștept să se usuce. Am folosit vopsea acrilică pentru culoare și am dat peste vopsea cu un vernis. O săptămână a stat masa de bucătărie plină de ziare, vopsele și casa plină de miros de aurolac. Dar a meritat.

Sertare la uscat
Dulapul finalizat

Iar dacă într-o zi nu mă mai satisface aranjarea culorilor, în două minute le-am și schimbat. S-ar putea adaug și ceva desene în relief, dar încă nu m-am hotărât ce să desenez, așa că îl las simplu, să îl mai admir în această formă o perioadă. Nu-i așa că e frumos?

6 Comments

  1. E de-a dreptul adorabil si foarte distractiv. Ma intreb daca exista si la noi in romanica la Ikea sertarele astea.

    • Mersi! S-ar putea să le găsești și în Românica; în general au aceleași produse. Erau în zona cu soluții de depozitare și tot felul de cutii și cutiuțe.

  2. E foarte vesel si frumos! Mi-aduc aminte de sertarele astea de la Ikea, in culoarea lemnului asa, foarte plictisitoare. Misto idee!

    • Poți s-o încerci. Ai Ikea pe acolo? 😀

  3. N-am Ikea, dar sunt multi mesteri care lucreaza in lemn obiecte frumoase si deloc scumpe. Copiii mai fac proiecte din astea la scoala, renoveaza clasa cum ar veni si le place. Eu nu m-am gandit niciodata sa incerc… iata o idee! Indiferent ce iese, va fi frumos si colorat.

    • Eu zic să încerci. Să vopsești cu vopsea acrilică este foarte simplu, relaxant, și sigur iese ceva drăguț!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum să-ți pui singur piedică, sau ce am învățat la cursul de pictură | Dana rozMarin - […] mai avut tentative de a picta de atunci: am pictat cutii de lemn, pe care le-am făcut cutii de…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *