Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 10 dec., 2016 in General, Jurnal | 0 comments

Decembrie, sâmbătă

Gata, e decembrie. Aproape Crăciunul. De fapt, ce să ne mai învârtim în jurul cozii, e deja Crăciunul. Că de la o vreme încoace toată luna decembrie este tot un Crăciun. Era spre sfârșitul lui noiembrie când am intrat într-un Starbucks și am rămas blocată pentru câteva secunde pentru că se zdrăngănea un cântec de Crăciun din difuzoare. Creierului meu i-a luat un pic să înțeleagă ce se întâmplă, să fie sigur că n-a călătorit în timp, apoi s-a scuturat de mirare și și-a reluat activitatea.

Decorațiuni Crăciun

Deja a devenit tradiție să ne plângem că s-au împodobit orașe, case, magazine prea devreme. Nu ne convine, dar treaba continuă, așa că până la urmă am putea să ne resemnăm și gata. Să ne bucurăm de beculețe, lumânărici în formă de brazi și reni, miros de brad din lampa de aromaterapie. Ce dacă ne bucurăm o lună-ntreagă până ni se face rău de la atâta miros de rășină! Când o să se termine cu sărbătorile măcar n-o să ne pară rău ca s-au dus, și o să aruncăm cu bucurie brazii și fulgii de nea de pe geamuri!

N-am împodobit casa, dar o să o fac în curând. Nu neapărat cu brazi și fulgi de nea, ci mai degrabă cu luminițe cât mai multe, că este nevoie, ca să compenseze un pic pentru zilele astea gri de iarnă. Acest decembrie va fi primul în care nu o să am zile de vacanță. O să muncesc cu drag și spor pentru patrie, iar Crăciunul o să fie doar un weekend lung. De revelion trebuie să am grijă sa nu pierd toată noaptea, căci luni sunt așteptată la datorie, cu forțe proaspete. Poate-oi găsi forțe proaspete ca să-mi găsesc și alt job, anul care vine. Altul mai trainic și mai frumos, vorba cântecului.

Luna asta o să am în sfârșit mai mult timp liber, pentru că s-a terminat workshopul de scriere creativă, care îmi ocupa destul de mult timp și cerea multă energie. Mă simt ca în vacanță, chiar dacă merg la serviciu! Apropos de vacanță, am fost câteva zile la Roma și trebuie să vă povestesc în curând cum a fost, dar nu azi. Azi e doar un pic de vorbărie goală, ca să apuc să mă plâng și eu de atmosfera prea timpurie de sărbători și să scriu ceva până reușesc să selectez pozele din Roma.

Și ca să râdă un pic de mine, universul s-a gândit să randomizeze cântecele de pe Youtube în așa fel încât acum îmi cântă Paula Seling „Florile dalbe”!  Hai că pun un Adriano Celentano și mă scufund în pozele de la Roma. Ne auzim curând.

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *