Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 27 feb., 2024 in General, Jurnal | 0 comments

Vremea brândușelor

A sosit momentul. De săptămâna trecută le-am văzut cum apar, cresc foarte repede și firave, ca niște ciuperci de satin, prin parcuri. Multe au fost doborâte la pământ de cățeii care alergau fericiți, dar destule au rămas în picioare. Până acum arătau ca niște chestii de mătase, lunguiețe. Acum au început să se desfacă, și dintr-o dată nu mai par firave. Este vorba de brândușele gigant, de Olanda.

Branduse 01

Îmi place mult momentul când înfloresc brândușele, pentru că știu că de acum pot aștepta primăvara. Pentru că vorbim de primăvara olandeză, o să mai fie vreo lună de frig și ploi până la înverzirea orașului. O să tot zic: hai că e aproape primăvară! Și or să mi se lungească urechile așteptând-o să apară. Dar, din acest moment, știu că pot începe să o aștept. Scăpăm și de iarna asta, sunt speranțe!

Azi a fost soare și am ieșit la o lungă plimbare prin oraș. I-am trimis un selfie maică-mii să mă laud că avem soare, iar ea a râs de mine că sunt îmbrăcată de iarnă, cu căciulă și tot tacâmul. Păi da, era soare, dar dimineață erau înghețate băltoacele de la ploaia de zilele trecute. Mereu uit că în România e cald și se delectează lumea cu 17 grade în februarie! Oricum, eu m-am bucurat de soarele de azi, mi-a prins bine la psihic. Eram într-o dispoziție foarte înnegurată, și a ajutat un pic. Nu am muncit azi, am decis să fac zi liberă, pentru că s-a putut. Muncesc sâmbătă, când plouă, dacă e nevoie.

Hai să vă arăt brândușe, că de zis nu mai am nimic deștept de zis 🙂 Pe la voi ce a înflorit?

Branduse 05
Branduse 02
Branduse 03
Branduse 04
Branduse 06
Branduse 07
Branduse 08
Branduse 09

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *