Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 6 mart., 2021 in General, Jurnal | 2 comments

Oameni care ne dau energie

Există o specie de oameni care ne umplu de energie, și ar trebui să ne înconjurăm de cât mai mulți dintre aceștia. Sunt acei oameni care, fără a fi mereu de un optimism idiot, știu să vadă și partea bună a vieții și știu să ți-o reamintească și ție. Oameni care știu să asculte, nu doar să se plângă de ale lor, știu să îți dea un sfat doar dacă îl ceri, și se gândesc de două ori înainte să comenteze la ceea ce le povestești. După o plimbare cu ei, sau o conversație telefonică, te simți energizat, îți vin idei, simți că ai mai mult chef de viață. Opusul lor sunt oamenii toxici, vampirii de energie, de care am învățat să fug ca de un câine turbat. Din păcate, nu întotdeauna îi putem evita: un membru al familiei, un șef sau coleg de serviciu, un soț. Uneori trebuie să descoperim cum să le facem față fără a ne simți storși ca o lămâie după fiecare interacțiune.

Zambeste

Dacă ești o persoană cu sensibilitate înaltă (highly sensitive person), ca mine, simți efectele acestor oameni mai mult decât ceilalți. Când găsesc o persoană care îmi dă energie, o prețuiesc ca pe un ou de aur. M-am gândit, desigur, și ce fel de om sunt eu pentru alții. Încerc să aduc energie pozitivă în conversații și relații, dar nu știu dacă reușesc mereu. Sunt de părere că ar trebui cu toții să ne gândim să aducem ceva pozitiv în relațiile cu cei din jur. Putem începe cu gesturi mici, nu trebuie să facem cine știe ce minuni. Am o prietenă care îmi trimite zilnic, de când a început pandemia, o poză de bună dimineața și una de noapte bună. Poze cu locuri frumoase, în care putem visa că ajungem după ce se termină nebunia. O alta îmi trimite constant glume, video-uri amuzante, articole interesante. Sunt gesturi mici care aduc un pic de bucurie. Nu necesită un mare consum de energie să ne gândim și ce aducem noi în interacțiunile cu ceilalti. Relațiile (de rudenie, de prietenie) sunt un schimb, în care toate părțile implicate trebuie să aducă și să primească ceva, așa funcționează lucrurile. La urma urmei, ceea ce oferim se întoarce la noi, întotdeauna.

Ce vreau să spun cu articolul ăsta? Cred că doar am simțit nevoia să le aduc un omagiu oamenilor din jurul meu care îmi aduc energie pozitivă. Și să dau de gândit celor care citesc, pentru că uneori avem nevoie să ni se reamintească să ne gândim și la alții, nu doar la noi. Să vă inspir să analizați relațiile cu cei din jur și să căutați să vă înconjurați de oameni care vă încarcă pozitiv, care nu vă critică „nebuniile”, care știu să vă asculte și încurajeze. Și să încercați să fiți și voi acea persoană pentru alții.

Semnatura

2 Comments

  1. te pup! am si eu oameni ce ma inspira si imi dau energie – si sunt sigura ca fiecare avem asa prin prejur, doar ca uneori nu stim sa ii vedem sau sa ii apreciem.

    • Desigur! Nu întotdeauna ne dăm seama cât ne influențează ceilalți, sau e mai ușor să îi observăm pe cei care ne seacă de energie, decât pe cei care ne-o dau 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum stați cu rezoluțiile? | Dana rozMarin - […] altă veste bună este aceea că am noi prietene în Alkmaar, orașul în care locuiesc deja de trei ani…

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *