Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 23 iul., 2013 in General | 0 comments

Lectura de marți

Pentru că am un blogroll care ar fi neîncăpător pentru toate blogurile pe care le urmăresc, și pentru că unele dintre ele nu și-ar găsi totuși locul acolo, având în vedere că au doar câte unul, două articole care îmi plac, m-am gândit să inaugurez o rubrică săptămânală de recomandări. Nu știu dacă o să respect cu strictețe programul și o să public ceva în fiecare săptămână: când nu-i nimic interesant, sau nu am timp să citesc, nu are sens, nu? O să fie un amalgam de linkuri, în limba română sau în engleză (sau chiar și alte limbi), de poze, de rețete sau jurnale, bloguri personale sau website-uri – ce găsesc eu interesant și mă gândesc că ar fi frumos să împart și cu alții. Singura regulă care va fi respectată va fi aceea că articolul apare marțea (pentru că atunci cred eu că are lumea mai mult chef să citească).

Lectura în parc

Iar acum vine prima tranșă, articolele care sunt puse la panou pentru această săptămână:

Kadia și poveștile ei de călătorie. De când am descoperit blogul, tot răsfoiesc la el. Momentan sunt la partea cu plimbări, și m-au impresionat cele din Norvegia. Tre’ să ajung și eu pe acolo, dar de urcat pe piatra aia, nu mă urc, să fie clar!

Despre frecatul mentei ca obicei străvechi – un articol care ne explică de unde vine această expresie și care mi-a dat deja idei despre cum pot să frec și eu menta la propriu pe la mine pe acasă.

Despre joburi în străinătate și câteva lucruri pe care trebuie să le știi atunci când ai pornit-o pe drumul ăsta. Interesant. Aș fi curioasă să aflu cât de bun e site-ul pe care îl recomandă, poate cineva l-a încercat și îmi povestește? Unele anunțuri mi se par foarte pompoase, de genul „Visezi să locuiești un an într-o vilă? Hai să te angajezi babysitter în Olanda și o să îți împlinești visul”. Desigur, se subînțelege că vila nu e a ta, ci a familiei la care vei fi angajată. Oricum, linkurile din articol sunt bune de avut ca informații, iar site-ul, în general, are ceva sfaturi utile.

Sistemul medical românesc și veșnicile noastre întrebări.

O prăjitură care mi-a atras atenția și pe care sper să am răbdarea să o prepar într-o bună zi.

Un alt fel de experiențe de călătorie – cred că site-ul ăsta e foarte tare pentru cei care au o pasiune pentru mâncare și vor să experimenteze, atunci când merg într-o țară străină, bucătăria locală, împreună cu localnicii. Țin minte că am văzut odată într-un documentar, ceva asemănător: oameni care îți gătesc ceva local, la ei acasă, și mergi și mănânci în bucătăria lor. Cred că e un mod special de a cunoaște oamenii, țara și cultura respectivă. Cu siguranță o să caut ceva pentru viitoarele mele călătorii.

Atât pentru azi. Lectură plăcută; sper să vi se pară interesante, măcar unele dintre ele. Mai sunt destule la rând!

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *