Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 3 sept., 2013 in General | 10 comments

Lectura de marți – din diaspora

În ultima vreme am tot căutat bloguri ale românilor care scriu românește din străinătate și recolta este promițătoare, dar încă mai caut, vreau să adun cât mai multe. E o muncă ce necesită săpături și timp, așa că, dacă știți vreunul, vă rog să îl puneți într-un comentariu.

Carte poștală

Vreau să vă prezint azi câteva dintre cele nou descoperite care mi s-au părut mai drăguțe și interesante. Primul este al unei „vecine” din Belgia: belgianca, după cum își spune, scrie despre viața ei în noua țară și scrie haios. Are multe informații pe blog dar am hotărât să pun link către postarea cu informații turistice.

Urmează Irina Cojo, care scrie despre Danemarca (și nu numai). Cei care își doresc să plece la studii în Danemarca vor găsi aici multe informații utile.

Dintr-o altă țară nordică, din Suedia scrie Svea, iar dintr-o tare îndepărtată țară, tocmai din Japonia, o postare despre stilul de viață japonez și cum se păstrează silueta filiformă și una despre sălile de fitness de acolo: Sabina Yamamoto. Am constatat cu surpriză că sunt destul de multe bloguri de români care scriu despre Japonia, poate pentru că e o cultură atât de diferită de cea românească, sau poate când ești atât de departe îți vine să scrii mai des.

Am găsit și un blog de româncă din Cehia, care ne povestește despre aventurile cu minunata limbă cehă, și cu el o să închei, că e destul de citit pentru azi.

10 Comments

    • Aaaaa, coolnewz îl știam, cum de l-am ratat! Am făcut tort de bezele după o rețetă de acolo 😀 Mersi, le adaug la listă!

  1. Buna Dana! Incantata de cunostinta! 🙂 Interesanta si utila postarea ta, mai ales ca ma aflu printre primii nominalizati 🙂 Ma bucur ca te-am descoperit! E bun si feedjit-ul la ceva! 🙂 Ca sa nu stau sa copiez linkurile, gasesti la mine pe blog o sectiune in blogroll denumita „povesti de departe”. Acolo i-am grupat pe romanii care scriu de departe si mi-au atras atentia. Merita bagati in seama 🙂 Unii dintre ei, neaparat!

    • Buna, bine ai venit pe aici! Deja aveam in plan sa „iau la puricat” blogroll-ul tau, o sa o fac asa, mai incet. Si acum am vazut ca sunt si eu pe acolo! Mersi!

  2. Din Olanda mai știi? Eu te știu doar pe tine și pe rominol.wordpress.com.

  3. Salut! Am „dat” de tine din întâmplare („povestile altora” era in referrals la blogul meu). Mersi de mentionare. Cum m-ai „găsit”? 🙂

    • Bună! Am citit un comentariu de-al tău pe „meet the sun”; și cum sunt la vânătoare de bloguri de români expați, imediat te-am luat în vizor 😀 Bine ne-am găsit!

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *