Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 31 iul., 2013 in General | 0 comments

Grădina reloaded

În caz că vă era dor 😀

Din iunie, de când povesteam despre începuturile noii mele grădini și până acum, toate plantele au crescut ca Făt Frumos și au transformat balconul într-o adevărată junglă. Când m-am întors din concediu a trebuit să recoltez o mare parte a verdețurilor care își luaseră avânt și într-o săptămână au acoperit tot spațiul; nu mai avea nimic loc să crească de tufa de leuștean. Să mai zică cineva că nu poți să crești suficiente verdețuri pe balcon, că îl duc la o plimbare prin grădină și prin cămară.

Tufele de călțunași

Verdețurile

Zmeura

Roșiile în creștere și o frunză de castravete

Am aici material pentru o grămadă de poze cu flori, cred că în curând o să se sature aparatul de ele si o să refuze să le mai pozeze.

Hortensia

Petunii

Un mare succes am obținut cu floarea de colț, care înflorește într-una. Doar una am presat până acum, de la restul sper să obțin semințe.

Floarea de colț

Din păcate, soarele „torid” din ultimele două săptămâni a făcut ravagii, uscând câteva dintre ele, pe care a trebuit să le arunc. Plantelor de pe aici nu le place la 25 de grade, ele vor frig și ploaie și soare o dată la două zile. Recolta de până acum nu a fost însă rea: o cană de zmeură, leuștean uscat și congelat (în curând o să am de dat și la alții), mentă din belșug, rozmarin cât să îmi prepar rețeta preferată de câte ori am chef, gălbenele și lavandă (prima tură). Multe poțiuni și loțiuni au ieșit și vor mai ieși din ceaunul vrăjitoresc! Și să nu uit de bogăția de călțunași din care am și mâncat: unt cu petale de căltunași, flori umplute cu brânză și chiar și o dulceață care n-a ieșit prea bine la primul experiment, dar cred că mă mai distrez și mai încerc o dată. Poate revin și cu rețetele curând.

Flori de călțunași umplute cu brânză

Pe la voi prin grădini ce-a crescut anul ăsta?

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *