Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 15 aug., 2011 in General | 0 comments

Gay Pride

Dans Gay Pride

Luna august a adus în Amsterdam, printre alte evenimente, și Gay Pride. Prilej pentru mine să văd pentru prima dată o astfel de paradă. Prilej pentru localnici, gay sau nu, să petreacă cam ca la Ziua Reginei, doar că de data asta nu în tot orașul, ci numai de-a lungul și de-a latul canalului Prinsengracht. Prilej pentru comunitatea gay să ofere un spectacol foarte tare, la care au participat vreo 80 de bărci împodobite care mai de care, în funcție de tema aleasă, cu muzică live sau cu DJ și pline ochi cu oameni dornici să își arate mândria și, mai ales, să se distreze.

Pentru cineva ca mine, venind din România, unde fiecare paradă gay ajunge la știrile de la ora cinci ca să afle toată țara câți au mai fost bătuți de data asta, să văd parada din Amsterdam a fost un prilej de mare mirare, deși știam foarte bine că aici acceptarea este mai mare decât în multe alte locuri din lume. Cel mai mult m-a uimit faptul că instituții cum ar fi armata și poliția au avut bărcile proprii care au participat la defilare, cu angajați îmbrăcați cât se poate de civilizat, mai precis, în uniforme. Foarte frumos din partea lor.

Lumea venise îmbrăcată în roz, culoarea paradei, erau acolo cu copii, bunici, căței, toată familia în păr.

În așteptarea paradei

Barca roz

Se arunca cu bomboane din bărcile de pe margine în bărcile care defilau și invers. Se aplauda și se acordau note bărcilor, se dansa și se petrecea pe cinste. Mi s-a părut a fi tratat totul ca un spectacol și doar atât. Turiștii care erau acolo erau ca la carnavalul din Rio sau orice alt carnaval, holbându-se încântați la suta de oameni sexy aproape dezbrăcați pe metru pătrat.

Mușchetarii din Amsterdam

Barca mirilor și mireselor

Animatoare sexi

Mai mulți animatori sexi

Pe la jumătatea paradei a venit o ploaie torențială, care a ținut vreo 15 minute, dar tot nu i-a convins pe oameni să plece acasă. Au rezistat eroic, fiecare cum a putut, cu umbrele, pelerine sau saci roz de gunoi transformați în pelerine iar petrecerea a continuat până când ploaia s-a oprit și a ieșit soarele și a defilat și ultima barcă, și chiar și după aceea.

Ploaie torențială

Super petrecere și super spectacol, vă recomand, dacă aveți de gând să veniți în Olanda în august, pe la început, să nu ratați parada.

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *