Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 13 dec., 2022 in General, Jurnal | 0 comments

Evenimente românești în Olanda: Romanian Networking Event

Vinerea trecută am avut ocazia să exersez limba natală la un eveniment organizat de Liga Studenților Români din Străinătate: Romanian Networking Event, cu tema „Promovarea personală – cum să ieși în evidență”. Am întâlnit câțiva oameni minunați, de toate vârstele, dar mai ales foarte tineri, care m-au făcut să realizez cât timp a trecut de pe vremea când eram și eu ca ei. M-au zăpăcit vorbindu-mi cu dumneavoastră, lucru de care m-am dezobișnuit aici, în Olanda, dar pe care l-am adoptat și eu instant când i-am auzit pe ei.

Romanian Networking Event 01
Romanian Networking Event 02

Invitați ca speakeri au fost Cătălin Moisă, Octavian Tudorache și subsemnata. Din partea Ambasadei României a participat la eveniment domnul Alexandru-Ion Steriu, prim-colaborator. Sper că le-am putut transmite celor prezenți câteva sfaturi care îi vor ajuta în carieră. Eu le-am povestit despre schimbarea de carieră pe care am făcut-o recent, le-am împărtășit din greșelile mele și am încercat să ofer și câteva sfaturi. Am vorbit despre autenticitate în promovarea personală, pentru că asta este, pentru mine, un lucru esențial. După ani de zile în care a trebuit să mă împart în domenii diferite, sunt, acum, pe drumul cel bun, și e mare lucru.

Am avut emoții și am uitat o parte din discursul pregătit de acasă, dar cred că nu am ratat părțile esențiale. Nu sunt în elementul meu când țin prezentări, prefer să scriu liniștită în fața laptopului, dar noua mea direcție presupune ieșirea din zona de confort și în felul ăsta și încerc să mă obișnuiesc. Iar dacă povestea mea a ajutat măcar un om din sala aia, a meritat!

Romanian Networking Event

De organizarea evenimentului s-au ocupat trei fete cucuiete: Andreea Gorunescu, Alexandra Maftei și Dara Dinu, care ar putea trece, cu ușurință, drept organizatori de meserie 🙂 Am apucat să vorbesc puțin cu cei prezenți, și mi-ar face mare plăcere să mai povestim, să le aud planurile de viitor și să aflu experiențele lor de studenți în străinătate. Țin minte ce greu a fost pentru mine să plec la facultate la 500 de km distanță de casă și cum m-am simțit ca un expat în Sibiu, unde noi, cei veniți din sud eram priviți de sus uneori. Ei se află la 2000 de km și trebuie să ia avionul ca să meargă acasă, trebuie să învețe într-o limbă străină. Îi și invidiez, pentru că au această posibilitate de a descoperi lumea la o vârstă așa de mică. Ma întreb câți dintre ei se vor întoarce acasă, după studii. Probabil foarte puțini.

Dacă vă bate gândul să studiați în Olanda sau aveți copii care vor să o facă, puteți lua legătura cu LSRS pentru sfaturi și îi puteți urmări pe Instagram pentru a fi la curent cu ceea ce mai pregătesc.

Notă: pozele au fost puse la dispoziție de LSRS Olanda.

Semnatura

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *