Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 15 ian., 2015 in General, Jurnal | 0 comments

Câini cu covrigi în coadă

De mult nu v-am mai recomandat ceva de citit, dar am azi pentru voi un blog și o carte, ambele delicioase, ambele scrise de o dragă prietenă, o româncă ce trăiește pe meleaguri americane: Elena Maria Sandovici. Am cunoscut-o pe Elena acum câteva luni, ea aflându-se în Amsterdam pentru a preda un curs la Universitate. Între timp a plecat înapoi spre țările mai calde, dar am petrecut împreună câteva luni foarte pline. Alături de Andra, de la Amsterdamming, am format un trio formidabil (sic!), ne-am perindat pe la diverse expoziții, baruri, restaurante, și am avut lungi și fructuoase discuții pe teme diverse. A fost ca și cum am fi avut într-o vizită lungă un musafir drag, căruia am vrut să-i arătăm tot ce are orașul mai bun. Andra, în special, nu s-a lăsat până n-a făcut-o pe Elena să plece de aici cu nostalgii și cu chef de revenire.

Dar să revin la recomandări: blogul se numește Have Watercolors Will Travel, este locul unde zilnic veți găsi câte o poveste nouă din viața ei, însoțită de o acuarelă, pentru că Elena nu doar scrie, dar și pictează. Cartea, cea care a inspirat titlul articolului de azi, se numește Dogs With Bagels, și este cartea ei de debut. Sper să mai urmeze și altele, cât mai multe și la fel de captivante!

dog with bagels
Exemplarul meu (cu autograf!), alături de câteva acuarele primite cadou

Povestea este aceea a visului american care se dovedește a fi, în realitate… un pic diferit, ca să nu zicem chiar coșmar. Este povestea multor români plecați din țară în speranța unei vieți mai bune, și, care, ajungând la destinație, constată că, totuși, nici prin alte părți nu umblă întotdeauna câinii cu covrigi în coadă. Cred că unele pasaje or să smulgă multor expați câte o lacrimă fugară în colțul ochiului 🙂 Dar Dogs With Bagels nu este numai despre emigrare și adaptarea la noua viață; este și despre relații, despre dragoste, despre femei puternice. Ar mai fi multe de zis despre ea, dar nu știu cum s-o fac fără să stric surpriza. Cred că mai bine vă las să o citiți și să descoperiți singuri. O puteți comanda aici, în varianta electronică sau în forma clasică, palpabilă. Este în limba engleză, sper să o traducă la un moment dat și în română. Și mai sper să se facă și-un film, pentru că, în timp ce citeam, îmi și imaginam ce actori români ar fi potriviți în rolurile respective!

Spor la citit vouă și spor la scris Elenei, pentru că știu că are ceva în pregătire!

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *