Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 6 dec., 2021 in General, Jurnal | 0 comments

Am publicat o carte foto!

Cu bucurie vă anunț că luna trecută am reușit în sfârșit să realizez o idee veche, aceea de a publica o carte foto (sau album, sau cum vreți să o numiți)! Am tone de poze cu Olanda și Amsterdam, și am hotărât de mult să fac cel puțin o carte foto și niște reviste, dar niciodată nu a fost destul timp. Anul acesta, pentru că mi l-am dedicat blogurilor și fotografiei, a venit și rândul primei cărți. Am hotărât ca aceasta să fie despre culorile anotimpurilor în Amsterdam, pentru că relația mea cu orașul, și cu Olanda, în general, s-a dezvoltat în strânsă legătură cu vremea și schimbările aduse de fiecare lună. M-am îndrăgostit de Amsterdam-ul cel ploios, m-a deprimat Amsterdam-ul iernatic, gri și întunecat, m-a cucerit din nou îmbrăcat în culorile primăverii, și m-a fermecat în puținele zile caniculare.

Amsterdam Through the Seasons nu este o carte cu obiective turistice. Este o carte de atmosferă, o carte care arată Amsterdamul așa cum l-am văzut eu, de-a lungul anotimpurilor, în diverse lumini și culori. Am vrut sa fac o carte care să fie ca o plimbare prin Amsterdam, prin toate cele patru anotimpuri. Fiecare poză, pentru mine, este o amintire. Îmi amintesc când am făcut-o, cu cine eram, cum mă simțeam la momentul respectiv.

Pentru mine fotografia a fost mereu un fel de terapie: de multe ori iau camera și ies „la pozat” când vreau să îmi limpezesc mintea, sau să uit pentru o perioadă de problemele care mă frământă. Unele fotografii îmi aduc aminte de momente vesele și altele de momentele triste, sau pur și simplu de experiențe foarte frumoase, cum ar fi: un răsărit văzut pe canale, în aerul rece al unei dimineți de iarnă, o plimbare cu o prietenă bună, sau festivalurile la care am participat de-a lungul anilor.

Cartea are 108 pagini, majoritatea cu fotografii, dar și patru mici eseuri (în limba engleză), și e în format 25X20cm.

Carte foto Amsterdam

Lansarea cărții mi-a adus multă bucurie, și m-au bucurat și răspunsurile primite de la cei care au comandat-o. Cartea mea se află acum în câteva țări și este răsfoită de oameni de naționalități diferite. Sper ca în timp să ajungă în multe alte locuri și să facă fericiți cât mai mulți oameni.

După ce am anunțat pe social media că am publicat această carte, am fost invitată să vorbesc despre ea la rubrica „Ilustrată din Amsterdam„, pentru emisiunea Orașul vorbește, de la Radio România Cultural. Nu am crezut vreodată că o să ajung să îmi aud vocea după intro-ul de la România Cultural! Îi mulțumesc Claudiei Marcu, cea care realizează această rubrică săptămânală de mult timp, și ea fiind îndrăgostită de Amsterdam și de istoria lui, locuind aici de aproape 20 de ani. Puteți asculta aici înregistrarea discuției noastre: Ilustrată din Amsterdam.

Dacă doriți să răsfoiți cartea și să o comandați, o găsiți aici: Amsterdam Through the Seasons. Sper să vă placă, dacă o să ajungeți să o țineți în brațe!

Semnatura

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *