Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 17 dec., 2016 in General, Rețete vegetariene | 0 comments

Un fel de musaca de dovlecei cu brânză

M-am hotărât să-i zic musaca, pentru că mi s-a părut numele cel mai potrivit pentru felul în care arată. Dar nu știu dacă-i chiar potrivit acest cuvânt. Oricum, cu siguranță sună mai bine decât: straturi de dovlecei, cartofi și brânză feta la cuptor!

Azi aveam poftă de ceva bun și, după îndelungi dezbateri (să fie cu brânză? să fie fără? mai bine cartofi! nuuu, dovlecei! etc.) mi-a apărut rețeta în minte. E ușor de făcut, fără prăjeli, și m-a mulțumit pe deplin.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 4 cartofi
  • 200 g brânză feta de oaie și capră
  • sare, piper, boia dulce, pudră de usturoi, busuioc uscat, o lingură de ulei

Preparare

Se curăță de coajă și se fierb cartofii (întregi) și dovleceii (întregi, dacă se poate, dacă nu, tăiați în jumătate). Se scot ca să se răcească și se păstreaza o jumătate de pahar din apa în care au fiert.

Dovlecei

După ce s-au răcit un pic, se taie felii pe lungime și se așază în straturi. Eu am amestecat dovlecei și cartofi în același strat, apoi am presărat brânză pisată pe deasupra, apoi alt strat de dovlecei și cartofi și tot așa. Din aceste cantități mi-au ieșit 3 straturi de legume, cu brânză între. Pe fiecare strat am presărat și sare, piper, boia, busuioc, puțin usturoi pudră (se poate folosi și proaspăț). Pe stratul de deasupra am aruncat o lingură de ulei și am adăugat jumătate de pahar din supa în care au fiert.

Straturi de legume

Am dat la cuptor așa: întâi 25 de minute la 230 de grade, apoi 2o de minute la 210 grade, cu grill, ca să le rumenească frumos. Se poate și o singură sesiune, 45 de minute în cuptorul încins. Nu arată foarte spectaculos, s-a topit  brânza și s-au amestecat straturile, dar cui îi pasă, sincer? E delicios!

Musaca de dovlecei

Poftă bună!

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *