Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 14 iun., 2011 in Rețete vegetariene | 0 comments

Spaghete cu brânză, busuioc și cireșe

Așa cum ziceam ieri, am câteva rețete de papa bun, vegetarian, pe care vreau să le postez. Având în vedere că îmi place să gătesc, îmi place să mănânc și îmi place să urmăresc unele bloguri culinare pentru inspirație, ce mai lipsea era să fiu și eu moț cu rețetele mele pe întinsele meleaguri ale blogărelii. Cel mai mult îmi place să adaptez rețete, înlocuind ingrediente de negăsit sau de nesuportat de către mine, dar îmi place și să experimentez, așa că uneori mai inventez câte ceva. Nu vă speriați, nu o să transform blogul într-un blog culinar. Dar nu mă pot abține să nu postez câte o rețetă bună, din când în când. Vegetariană, vegană sau crudă 😀

Prima rețetă va fi una fără poze. Urăsc oamenii care pun rețete fără poze. Dar nu am încotro, deoarece mâncarea a fost devorată deja, și vreau neapărat să împărtășesc rețeta acum, înainte s-o uit sau să o transform. Promit că o să fac poze a doua oară când o să o încerc.

Combinația este formată din spaghete, brânză feta, busuioc și cireșe, plus altceva super bun.

Ingrediente (o să încerc să îmi amintesc și cantitățile, deși de obicei pun „după ochi”, nu măsurate):

250g spaghete

200g brânză feta

o mână de busuioc proaspăt

200ml suc de roșii

3-4 linguri ulei de măsline

250g cireșe

100g fulgi de migdale (din ăia care se folosesc la prăjituri)

Preparare:

Partea cea mai grea: se fierb spaghetele în apă cu puțină sare și o lingură de ulei. În timp ce fierb se prepară sosul (e nevoie de un blender). Se pun brânza și busuiocul în blender, cu 2 linguri de apă și se amestecă până se formează o pastă (foarte puțin, adică). Puteți adăuga și niște sare, dacă brânza nu este foarte sărată. Se curăță și cireșele de sâmburi și se desfac în jumătăți. După ce s-au fiert spaghetele, trebuie să fie clătite sub un jet de apă rece. Apoi se pun la loc în oală, se adaugă uleiul și sucul de roșii și se țin pe foc mic timp de 5 minute, amestecând continuu. Chiar înainte de a opri focul se adaugă și sosul preparat în blender și se amestecă bine. Mâncarea este acum gata. Se așează frumos în farfurii și se presară deasupra fulgi de migdale și cireșe – după gust. Combinația este una demențială. Inițial, rețeta era fară cireșe, dar s-a întâmplat să le am pe masă, le-am adăugat, mi-a plăcut, așa că am adăugat mai multe. Mă gândesc că ar merge foarte bine și cu vișine, că sunt mai acrișoare. Poate data viitoare. Ok, deja încep să transform rețeta, așa că mă opresc acum. Dacă încercați, să-mi povestiți ce a ieșit.

 

 

 

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *