Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 5 mai, 2011 in General, Olandezi | 0 comments

Prânzul olandez

La prânz, olandezii, precum și unii expați care locuiesc aici de multă vreme, mănâncă un sandviș; hai să zicem două, dacă le e foame cu adevărat, sau dacă sunt mai pofticioși de fel. Obiceiul se pare că este să mănânce un sandviș sărat, adică două felii de pâine cu unt și brânză, poate și puțină șuncă, și un sandviș dulce, cu unt și ceva gem sau ciocolată. În schimb, seara trebuie să aibă o cină consistentă.

De când m-am angajat, adică de o lună, m-am îngrășat trei kilograme. Și chiar nu aveam nevoie. Asta s-a întâmplat numai și numai din cauza Domnului Sandviș! În firma în care lucrez sunt doar vreo 3-4 olandezi, dar asta nu înseamnă că ceilalți nu s-au obișnuit să mănânce în același mod. În plus, avem o cantină care aparține de firma „mamă” ce ocupă restul clădirii și care este olandeză. Fiind la început, a cam trebuit să îmi aranjez programul după cum îl aveau ceilalți, așa că am mâncat mai mult cu ei la cantină. De o lună, cu un amărât de sandviș la prânz, ajung seara acasă și mă delectez cu o cină copioasă, eu fiind obișnuită să mănânc ceva consistent la prânz și ceva ușor seara, deci fix invers. Și uite așa în curând voi merge să cumpăr alte perechi de blugi, și nu voi mai avea probleme cu măsurile (aici, dat fiind faptul că fetele olandeze sunt un pic mai mari, măsura S este de fapt M – uneori chiar mai mare!). Să sperăm totuși că asta nu se va întâmpla. Va trebui însă să mă învrednicesc să îmi gătesc și să car pachețel. A, am omis să spun că la cantină avem și niște mâncare gătită, dar toate felurile conțin carne, deci nu pot să mă ating, vegetariană fiind.

De curând am aflat de un obicei al colegilor mei, care mi se pare foarte bun, și pe care cu siguranță o să-l adopt: părăsirea incintei și mers pe malul apei pentru a mânca. Există și o terasă care e deschisă în anumite zile, dar poți să mergi cu pachețelul din dotare sau cumpărat de la magazinul de sandvișuri (hehe!) și să stai pe o bancă, la soare, dacă e soare, desigur. Cele mai populare locuri pentru a face asta sunt următoarele:

locul pescarilor

Pe pod
în port

Și grădina…
Si gradina...

cu vedere spre lebede

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *