Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted by on 3 apr., 2016 in General, Olandezi | 1 comment

Festivalul Lalelelor 2016

În aprilie are loc în Amsterdam Festivalul Lalelelor (sau Tulp Festival, pe limba olandeză). E a doua ediție, a început abia de anul trecut. Inițiativa are ca scop readucerea lalelei în prim plan în oraș, probabil pentru că turiștii care veneau pe aici erau dezamăgiți că nu prea găseau lalele pe străzi. Prin urmare, s-au plantat câteva mii de lalele din diverse soiuri în câteva locuri în oraș, formând o rută care poate fi vizitată pe jos sau cu bicicleta. Găsiți harta pe website-ul festivalului.

Lalele rosii

E plin orașul de tot felul de flori acum, a fost zilele astea o explozie de înflorire, pentru că în sfârșit au mai crescut temperaturile. Azi a fost chiar o zi de primăvară adevărată, am ieșit toți ca șopârlele la soare, ca să ne încălzim puțin oasele înghețate. Și ce bine a fost! Eu am vizitat doar zona Museumplein, dar aș vrea să văd și restul rutei. Plus că sunt înfloriți cireșii în Westerpark și cei din Amsterdamse Bos! Nu-i ratați, dacă sunteți prin zonă!

Mie mi-au făcut bine soarele și florile colorate de azi, mă gândesc că or să vă însenineze ziua și vouă:

1 Comment

  1. Sper sa reziste pana ajungem si noi, sunt superbe! Multumesc pentru poze. Chiar mi-au facut ziua mai frumoasa! La Bucuresti deja e sufocant de cald. 🙂

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *