Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 4 iun., 2017 in General, Jurnal | 3 comments

Vine vara, bine-mi pare!

Cu bucurie vă anunț că a venit vara în Olanda și a ținut câteva zile bune. Acum nu mai sunt 30 de grade, dar e destul de cald cât să stăm la terase, în tricouri și rochițe, să se scalde copiii în canale și să înflorească trandafirii într-o veselie. Toate astea pe la 20-23 de grade.

Eu am mai redus ritmul vieții, că doar vara e pentru relaxare și băut bere cu prietenii, nu pentru muncit cu spor. Am avut câteva zile libere (mâine încă una și gata, ultima zi liberă de la stat pe anul acesta) și am profitat de ele. Am făcut o excursie de o zi la Deventer. Am fost în parcuri și la vânătoare de trandafiri (adică la pozat toți trandafirii întâlniți în cale), am stat pe malul apei și-am admirat apusul. Deși am fost în continuare și la muncă și am avut de editat destule poze de la diverse evenimente, tot am senzația că vine vacanța de vară, cea de trei luni. Vrabia mălai visează.

Trandafiri
Bicilete si trandafiri
Apus in Amsterdam

A, și mi-am tras o tunsoare nouă, taman bună pe căldurile astea:

Noua tunsoare

Recomand călduros Deventer, e un orășel drăguț, tipic olandez, cu multe clădiri medievale, case cu fațade frumoase și biserici interesante. Eu am fost într-o zi de sărbătoare, deci toate magazinele erau închise și nu am putut vizita librăriile mici, vechi și drăguțe, despre care auzisem și pe care abia așteptam să le văd. Dar o să mai merg acolo când o să fie festivalul de carte, așa că o să le bifez și pe ele. Era liniște și pace în oraș, toată lumea se afla ori pe malul râului IJssel, la soare, ori într-una din piațetele orașului, la terase.

Deventer 01
Deventer 02

Azi îmi aștept prietena în vizită, urmează câteva zile de umblat și făcut pe turistul, iar eu, în loc să fac curat în casă pentru musafiri, stau și scriu pe blog. Dar nu-i nimic, că până nu-mi termin cafeaua oricum nu funcționez cum trebuie. Iar prietenii buni nu țin cont că nu e praful șters. Uneori trebuie să mai învățăm și de la pisici cum să ne trăim viața:

Eric la plaja

3 Comments

  1. Da, pentru vizitat este frumos… dar eu nu vreau sa locuiesc acolo! 🙂 Het is zo saai daar …
    Adica ai fost la o aruncatura de bat de mine si nu ai anunat si tu înainte! 🙂
    Si nu e ultima zi libera pe anul asta… mai este si a doua zi de Craciun! :))

  2. Superbi trandafirii ! Nu stiu ce le fac oamenii astia de sunt atat de frumosi?! Cred ca trandafirilor le place mai mult vremea rece decat cea calda. 🙂
    Tunsoarea arata foarte bine, chiar interesanta. Nu mi-ar fi dat prin cap modelul acesta. 🙂
    Iti doresc o vara frumoasa !

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *