Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 7 sept., 2019 in General, Jurnal | 0 comments

Tratament pentru zilele gri

Nu știu cum e pe la voi, dar în Amsterdam a venit toamna. S-a răcit, au început ploile, se întunecă mai devreme. Doar de câteva zile, dar eu deja simt că a sosit momentul să facem trecerea la următorul anotimp. E mare lucru să simt asta în Olanda, pentru că până acum câțiva ani vara era aproape același lucru cu toamna. Instinctul de hibernare s-a trezit, visez la seri la lumina lumânărilor, supă de dovleac și vin fiert. S-a trezit și instinctul de veverițeală: am un mare chef să fac gemuri, să pun murături, să pun deoparte pentru la iarnă. În realitate, nu fac nici gemuri și nici murături, doar visez la ele în timp ce plimb mouse-ul pe birou și muncesc pentru patrie. 

Dar am făcut câteva chestii totuși, ca să nu las veverițeala complet nesatisfăcută. În ultimele săptămâni am avut parte de niște zile nu tocmai minunate și am fost nevoită să înghit vești care nu mi-au picat deloc bine. Una din metodele mele de a trece prin aceste perioade este gospodăreala: o curățenie lună în casă, o reorganizare a sertarelor sau trebăluitul prin bucătărie. Am ales ultima variantă pentru acum, pentru că e un lucru de care n-am prea mai avut timp. Azi a fost zi de piață, așa că m-am dus și mi-am făcut aprovizionarea cu legume și fructe pentru o săptămână, pentru că am hotărât să fac asta cât de des pot, ca să mai evit supermarketul de unde mă întotc cu mai mult plastic decât produse. Ca să nu mai discutăm că nu prea se compară calitatea produselor! Am luat și câteva legături de ierburi (mărar, cimbru, salvie și verbena), pe care le-am pus la uscat.

Ierburi proaspete
Buchet de verbena

De când am o grădină hidroponică și am văzut cât de ușor e să usuc ierburi la mine în casă și ce bune sunt mai târziu, am hotărât să nu mai cumpăr borcănelele de condimente, mult prea scumpe și uneori nu atât de bune, de la magazin. Mi-a luat timp curățarea lor și așezarea la uscat, dar mi-a făcut mare plăcere (e un tip de mindfulness curățarea frunzelor de pe tulpini). Acum am niște unghii nu tocmai de doamnă, mă voi ocupa de ele mai încolo. În casă miroase superb și abia aștept să fac un ceai cu verbena și măceșe (din astea nu am proaspete, dar vor fi gata de cules în curând). 

Am mai meșterit și la câteva produse cosmetice. Am făcut un gel anti rid (că pielicica fină cu gel bun se ține), o cremă de corp cu aloe, și am în plan și o mască pentru păr, dar pentru asta trebuie să mai investighez un pic.

Gel anti-rid

Mă simt mai bine după aceste îndeletniciri. Acum urmează să mănânc biscuiți înmuiați în ceai și pot să mă culc. E important ca atunci când ne simțim nu tocmai în formă să avem grijă de noi, să ne oprim un pic din rutină și să facem lucruri care ne aduc bucurie, să mâncăm ceva bun, să ne răsfățăm, să ne odihnim. Măcar pentru weekend, dacă în restul săptămânii nu se poate. 

Semnatura

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *