Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 28 ian., 2017 in General, Jurnal | 4 comments

Provocarea celor 10.000 de pași – sau cum să petreci mai mult timp în aer liber chiar și iarna

Probabil că ați auzit de provocarea asta. Este foarte la modă de ceva timp: să mergi 10.000 de pași în fiecare zi ca să îți îmbunătățești tonusul. Poate și voi ați avut concurs la serviciu sau a fost o provocare individuală. De mers, îmi place să merg și v-am mai povestit despre plimbările mele. Dar nu merg zilnic atât de mult. S-a hotărât și firma la care lucrez să ne pună un pic la sport și săptămâna asta a început provocarea, la care – evident – m-am înscris.

Suntem câte cinci oameni în echipă și sunt mândră că echipa mea e pe primul loc, deocamdată, pentru că sunt 21 de zile de mers, rămâne de văzut cât vom reuși. Suntem foarte dedicați, avem un grup pe Whatsapp unde ne trimitem mesaje zilnice ca să ne încurajăm și lăudăm cu câți pași am făcut. Dar nu-i ușor. A trebuit să renunț la bicicletă și să merg pe jos la serviciu, și ca să ating cei zece mii sau să îi depășesc, a trebuit să fac plimbări extra.

Ceea ce nu-i rău, m-a obligat să ies mai mult din casă chiar și pe frigul din ultimele zile și a fost foarte frumos. M-am putut bucura mai mult de răsărituri și diminețile speciale, însorite, de iarnă sau de după-amiezile cețoase. În mod normal, poate m-aș fi grăbit să ajung mai repede la destinație, la căldurică, nu mai stăteam să casc gura pe străzi. Dar ce bine că am stat!

Dimineață de iarnă în Amsterdam

Am fost și în parc ca să mă plimb pe lacurile înghețate. Olandezii sunt obsedați de gheața naturală și sunt cei mai fericiți când pot să patineze pe lacuri și canale. Eu am fost în Vondelpark, unde pe cele câteva lacuri erau puțini patinatori, mai mult copii, plus turiști care tropăiau și ei fericiți pe acolo, făcând selfiuri. Patinatorii serioși s-au dus în afara orașului, în Amsterdamse Bos sau mai la nord. Dar pentru mine, care nu am patinat în viața mea, plimbarea pe lacurile înghețate a fost suficientă. Acum mă pregătesc pentru a bate recordul la numărul de pași, că e weekend, am timp. Trebuie doar să mă hotărăsc în ce direcție o iau.

4 Comments

  1. Go, go, go! Nu pot decât dacă ies din oraș. Unde mă bucurăm eu că a nins la Paris, am aflat că se cheamă polu-zăpadă/ particulele fine înconjurate de apă îngheață și cad peste orașele poluate.

    • Și eu am în plan să mai ies din oraș, dar mă descurc și în incintă. 🙂

  2. Si eu ma provoc zilnic. Cel mai tare e cand uit telefonul si nu se inregistreaza 🙂

    • La mine e greu zilnic, pentru că sunt tentată mereu să iau bicicleta – evident, este mai rapidă.

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *