Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on 22 oct., 2016 in General, Jurnal | 0 comments

Plimbare la Antwerpen

Săptămâna trecută m-a întrebat o prietenă dacă nu vreau să merg cu ea până la Antwerpen, în weekend. Erau reduceri la biletele de tren. Am zis imediat da, pe mine nu trebuie să mă-ntrebi de două ori dacă merg la plimbare. Plus că data trecută când am vizitat orașul era iarnă și m-am gândit că trebuie să arate drăguț în culorile toamnei.

Am plecat de dimineață, era gri rău și o ploaie mocănească. Era gri și când am ajuns la belgieni, dar nu mai ploua. În schimb era un friiiig! Am mers și-am băut o cafea la barul ‘t Elfde Gebod de lângă catedrala Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, bar decorat cu elemente bisericești și plin de statuete de sfinți. Un decor cât se poate de potrivit pentru o cafea/bere/un prânz lângă catedrală.

Bar Elfde Gebod

După ce ne-am încălzit bine lângă șemineu, am pornit la plimbare și am fost norocoase să iasă și soarele. Ziua s-a transformat, orașul s-a transformat, parcă a revenit la viață. Am umblat mult, am privit o cursă de veliere, am fost la un târg de cărți de artă, pe la anticariate (m-am întors cu scrisorile lui Van Gogh către fratele său, în franceză) și am mâncat cele mai bune și mai proaspete waffles, făcute pe loc, sub nasul nostru, plus o înghețată de struguri demențială, la Crème de la Crème.

Fortăreața Het Steen
Waffle cu cireșe și ciocolată
Cursa de veliere
Relaxare de weekend
Antwerpen

A fost o excursie de-o zi perfectă! Azi mă uit pe poze și-o planific pe următoarea.

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *